Aprilhelg i Maleme

 

 

Vi har deilig vær, verken for varmt eller for kaldt. Litt sol, litt skyet, men lite vind.  I går lørdag , var det overskyet og regnet litt av og til. Jeg tok Choco med meg på noen mindre turer i det grønne og en lengre tur langs stranda på kvelden. 
Chanel sitter vakt ved porten vår,



huset sett fra veien,









I dag sto vi opp, jeg bakte kake til Jorgos, han har navnedag, og så gikk vi på en deilig tur. Navnedag er viktig for grekerne og min mann som har et av landets mest brukte navn, Georgios som han egentlig heter, (de kaller seg Jorgos), slipper ikke unna på navnedagen. Dette er en av de få navnedagene som flytter på seg etter påsken rett og slett. Det vil si at hvis den 23. april faller i påskedagene, blir navnedagen flyttet til 2. påskedag. Som oftest gjør den det, men i år kom påsken tidlig, så den feires på selve dagen. I tillegg falt den på en søndag. I dag fikk alle Georgios og Georgia feiret med venner og familie. Her har mobilen ringt fra tidlig, og han har vært i byen og spilt tavli med venner mens vi gikk på tur. 

godt med kake på navnedagen,

Noen bilder fra dagens deilige tur i den fine naturen rett bak/ sør for Maleme: 

















det spirer og gror på vindruebuskene,







det vokser ville gladioler overalt her ute nå,

deilig med en hvil i skyggen,



Choco sover lykkelig og glad etter en deilig helg i landsbyen hvor han løper i naturen og får bruk kreftene og energien sin. 

Vi drar inn til byen i morgen, jeg og hunden min, klare for en ny uke i byen. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.