Fine dager i Hania

 




Det er fredag 28. oktober og Hellas feirer at statsministeren i landet sa nei til Mussolini 28. oktober 1939.  dagen kalles jo Ohi dagen Οχι, som betyr neidagen. Det var som alltid masse folk i byen til paraden i formiddag. Det er jo to ganger i året og nokså kjedelig å stå der å vente på den skolen ditt barn går på, eller som jeg i dag, vente på Røde Kors. Katerina gikk aller først med fanen til Røde Kors. Her er mine bilder:                              













Og her er noen fra avisen:














Du kan se alle på denne linken:https://flashnews.gr/post/572215/me-labrotita-i-parelasi-tis-28is-oktovriou-sta-chania-foto-vinteo/

På onsdag var vi på kulturhuset og så dokumentaren om baren Fagotto som vi ble intervjuet til for noen år siden. Det tok sin tid for dem å bli ferdig med den, siden koronaen satte en stopper for arbeidet. Det var lærere som hadde vært med på et kurs i filmskaping på filmfestivalen for fire år siden, som laget filmen ved hjelp av fotografer og regissør. Vi var fornøyde og rørt. Jorgos snakket gjennom hele filmen og jeg sa noen ord mot slutten. Filmen prøvde å gi et bilde av hva denne jazzbaren har betydd for byen siden den startet på slutten av 70-tallet. Jorgos var fast gjest gjennom mange år og alle kjente den lange brannmannen ved baren. Vi møttes der og har bare gode minner. Baren er fremdeles i drift.

noen av de som hadde laget filmen,










Jeg har kost meg med filmfestivalen, sett mange fine filmer.







De siste dagene har vært helt utrolige, varmt og vindstille, men nå skifter været igjen. Her er noen bilder fra de siste dagene:





Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Nyheter

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.