Oppdatering

 


En liten oppdatering fra Hellas. Når det gjelder koronaviruset og smitten, går heldigvis tallene langsomt ned i landet. Antall smittede har ligget på rundt 4000, men nå går tallene ned til under. Generelt viser det seg at tallene alltid er lavere i helgen, mens de vanligvis stiger utover i uka. 

På Kreta ligger tallene nå på 196 i dag. 90 i Iraklio, 48 i Hania, 28 i Rethimno, 30 i Lassithi 30.  Det blir testet ofte og her i byen er det gratis rapidtesting utenfor kommunehuset hver dag. 

Det er også en ny skandale i politikken her i landet. Statsministeren Mitsotakis ønskes å forandre på regjeringen og tilbød en politiker fra SYRISA en ministerpost, men han nekter å ta posten. Nå er det fullt kaos og vi får se hvem som tar jobben!


Fra i morgen 1. september, settes nye restriksjoner i gang. Alle innendørs aktiviteter blir tillatt bare for vaksinerte. Spisesteder kan servere inne, men da bare vaksinerte. Det kan selvsagt hende at det ikke kommer til å bli overholdt fra de som driver stedene. Kino, teater, utesteder vil kun bli tillatt for vaksinerte. Dette for å få de yngre til å vaksinere seg, og for å få smitten ned. Det vaksineres helt ned til 12 år nå om dagen, før skolestart. Skolene starter opp igjen mandag den 13. Det blir spennende å se hva som kommer til å skje. Vi håper de fleste vil vaksinere seg utover høsten.


Rykter om nedstegning er nok bare rykter, det blir nok ikke noe av på grunn av økonomien, så lenge folk lar seg vaksinere. 


 Dexter har reist og vi savner han. Han fløy i går med Michelle til Aten, og videre til Norge på fredag. Reisen gikk fint og han har det bra i Aten.


Jeg har besøk av Ahmed og Fatema. De kom med bussen fra Iraklio i morges og nyter friheten i Maleme. Vi har badet og de lekte med bølgene og koste seg.


 
Fatema sa at hun ikke hadde badet sånn siden hun gikk i 5.klasse. I morgen tar vi turen til byen så vi kan ta en tur i havna, og spise is og nyte kvelden og så blir det å kjøpe litt klær og ting de trenger. De skal jo også begynne på skolen igjen og trenger som alle skoleelever, nye sko, bukser og gensere. 

De har flyttet til et nytt hus, som de fikk av FNs flyktninghjelp i Iraklio. Problemet er at de ikke har møbler som senger og vaskemaskin. Det kan vanskelig at de ikke kan kjøpe selv eller få flyttet på ting de kan få gratis. De har fått status som flyktninger men tar lang tid her i landet. Jeg skal hilse og takke dem som hjalp sist med penger. Det kommer alltid godt med til en familie på fem. Hvis noen vil hjelpe denne gangen, så send meg en melding, så kan dere sette inn litt kroner til familien. Husk at dette er bare som en liten hjelp så de kan føle seg bedre.


Kommentarer

  1. Hei Aud. Kommer til Agia Marina på søndag. Jeg har strikket en del tykke varme sokker som jeg tar med og deler ut. Tar kontakt med deg så kan jeg donere noen av sokkene til Ahmed og Fatima. Snakkes😀

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Helg i byen

Rapport fra siste uke.

Mikis Theodorakis er død

Siste nytt

Septembertur til Loutro.

En tur langs stranda

Lørdagstur i havna

Mine turer rundt Loutro

Hjemme igjen.