Novemberlørdag

 


Endelig kom det sol etter dagevis med overskyet grått vær, vind og regn. Jeg stakk ut i solen med hundene og så gikk jeg bort til gatemarkedet, laiki. ( med munnbind, pass i vesken,og etter å sendt sms)Det var ikke mange som var der og solgte varer, bare halvparten for lov under lock down. Det meste av hva som produseres i området, selges her. Epler, pærer, kastanjer, valnøtter, avokado, kålhoder, selleri, rødbeter, purre, gulrøtter, appelsiner, mandariner, grapefrukt bønner, horta, blomkål, brokkoli, salater og urter, oster, honning, tsikoudia Ta en titt på høstens varer:


Fjelltoppene lå hvite, for første gang i høst. Jeg tenkte jeg skulle ta med kameraet og ta bilder av fjellene senere, men da lå skyene dekket til av skyer igjen.

Så satt jeg ute i gården med selskap av Dexter og katten Mons. Jeg så på skiskyting før jeg hadde en norsktime på Skype. En søt tenåring fra Iraklio med norsk/gresk pappa. Mons liker å sitte vedsiden av meg når jeg har norsk på Skype. Han er litt rampete, og "skriver" diverse til elevene mine, men de bare ler av ham.

Senere fikk jeg meg et etterlengtet bad. Det hadde rukket å skye over, men det var nydelig. 16 grader i luften og lite vind. Vannet hadde holdt seg omtrent som sist gang jeg badet, bare litt kaldere.Jorgos tok med seg Dexter en tur ut og så trakk vi inn i huset og mørket falt på i fem-tiden.


Jeg har snakket med både barn og barnebarn på FaceTime i dag. Det er så trist at vi ikke kan være sammen til jul. Det er heller ikke mulig å kjøpe julegaver, siden alt er stengt her. Ikke det samme å bestille på nettet, eller å overføre penger. Jeg håper bare vi holder oss friske alle sammen.

Det føles veldig rart å gå ute her i Gamlebyen på kveldene, vi har portforbud etter ni, og det er bare lov å være ute hvis du går på tur med hunden, er på vei til eller fra jobb, eller leverer mat. Ingen biler, bare mopeder som leverer mat, alt bringes hjem til folk, siden vi må holde oss inne. Du kan bestille både salt og søtt, alt slags retter. Ikke alle som lager mat selv vet du! Nyhetene sier at vi har lock down foreløpig fram til 7. desember, så får vi se. Her i byen går det litt nedover med smittetilfeller, men det er fremdeles over ti om dagen, og det er ikke bra. Vi har også hatt to dødsfall, eldre med underliggende sykdom. 

Nå er det hopprenn fra Finland og jeg er fornøyd med dagen så langt. Jeg ser de har munnbind på der også, jeg tenker på hvor unaturlig det er å gå med disse maskene ute i regn og snø. Tungvint å snakke og ikke så lett å puste. Heldigvis for de løpe uten.

Fortsatt god helg til alle, vi får gjøre så godt vi kan, og sette pris på det vi har!

Kommentarer

  1. God helg til deg og dine, i Rælingen hadde vi i dag minus 2 tåke/rimfrost ikke noe snø ennå

    SvarSlett
  2. Hei. Jeg kommer nedover 3 desember, og har en god del krimbøker på norsk i huset vårt i Modi som jeg ønsker å gje vekk. Veit du om noen som vil overta de?
    hilsen Charotte

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.