Småprat

Vi venter på besøk,
 Jeg sitter i stolen min i Uglehuset og hviler. Han vasket og gjort klart til årets første turister fra Norge! De er underveis med fly, og alle hjerter gleder seg. I går var jeg i byen og gjorde klart huset der. Det eldste barnebarnet har ringt hver dag, i dag også og diskutert med mormor. Vi snakker om bading, han er ivrig etter å vise meg hvor flink han har blitt til å svømme, isspising, ( veldig viktig tema, og lillebror legger til i bakgrunnen at isen på Kreta er deilig!) og at de vil overnatte både i byen og i Uglehuset! Enkelte ting er tradisjon og skal ikke forandres på. De skal bo på det hotellet de pleier å bo på i Agii Apostoli, Helios.
Når pappa er med, bor de på hotell, og Stine som har vokst opp her i byen, vil ikke bo lenger ut enn så. Hun har jo badet på disse strendene siden vi kom til byen i 88, og det er supert for smågutter. Enkelt å ta bussen inn til byen er det også.
Jeg skal ikke være med å hente dem, men drar inn til hotellet og venter der. Spennende!!
Tallene på nye smittetilfeller er høyere enn det var før 1.juli, noe som var forventet. Nesten halvparten er turister som tester positivt ved ankomst til landet, og det gjør at det strammes inn litt.

fra SYNKA i morges,
Fra i dag er det påbudt med munnbind inne i dagligvarebutikkene, som her kalles supermarked. Det er visstnok 37 tilfeller til sammen fra mars,på Kreta, dette er en ganske stor økning. Turistene som er testet, bor på egne covid-19 hotell, men hvor mange er ikke blitt testet, men er smittet? Det skremmer folk at tallene stiger, men allikevel virker det som folk er for avslappet i for hold til smittefaren.
Dødstallet ligger enda på 194 og de få dødstallene er oppmuntrende.
antallet smittede i Hellas,
Vi ser jo ikke så mange turister, men noen er det. Håper smittereglene følges av hver enkel og av hotell og spisesteder.
bilde av de norske journalistene fra lokalavisen,
Det var en reportasje i lokalavisen om NRKs innslag fra Platanias! Stor glede over at noen skandinaver har dukket opp!
Jeg lurer på hvordan det går i Skandinavia når turistene begynner å komme mer og mer, vil de bringe smitte med seg?
Noe helt annet: Min mann Jorgos har endelig solgt Harley Davidson motorsykkelen sin, og kjøpt seg en helt ny kinesisk CFMOTO! Han dro til Iraklio til en forhandler som selger disse nye syklene.
Den ble bestilt fra Kina, og skulle ankomme Aten i slutten av juni. Spenningen var stor, og han ringte stadig til forhandleren i Iraklio. På mandag kom den endelig til øya, og han kjørte til Iraklio for se på sykkelen. han måtte vente med å hente den fordi det ville ta tid å få registret den og få nummerskiltene. På fredag tok han bussen til Iraklio og skulle hente den. MEN, han hadde ikke fått nummerskiltene og han hadde ikke planlagt godt nok hvordan han skulle få betalt! Han kunne ikke betale en så pass høy sum med kortet, og det var fredag kveld! Siste bussen hadde gått, og nektet å overnatte!!
De lånte ham en brukt motorsykkel, og kom sliten og oppgitt hjem ved midnatt! Jeg bare rister oppgitt på hodet.
I kveld skal altså familien hentes på flyplassen, men på mandag skal ha ta ut pengene her før han drar med den brukte motorsykkelen tilbake for å hente den nye!!!!!!!!! La oss håpe at alt går bra. Det er jo et stykke, men hva gjør vel ikke en mann for å få et nytt leketøy!
Jeg tror det blir noen dager til neste innlegg, mormor får nok fullt opp de neste dagene!
Fortsatt god sommer hvor du enn er, eller om du har ferie eller ikke.
hilsen fra Maleme.

Kommentarer

  1. Koselig plass du har i Maleme,kos deg med familiegjestene😊

    SvarSlett
  2. Ble nysgjerrig nå. Va handlet det om da NRK var i platanias? 🌞

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.