Ny hverdag

Stille i Koum Kapi,
Vi nærmer oss slutten på denne første uken med portforbud. Tallene viser at det mest sannsynlig har hjulpet. Vi har rundt 1000 kjente tilfeller, 11 av dem på Kreta, og 28 døde. Man regner selvfølgelig med at det finnes tusenvis som er smittet, med nesten ingen, eller få symptomer. Det er jo ikke alle som blir testet, derfor er ingen helt 100 % trygge. Dette landet har over 11 millioner innbyggere, og mange flyktninger strandet her som lever under kritikkverdige forhold, og styresmaktene holder pusten. Vi ser alle til nabolandet Italia og håper vi slipper unna. De døde er foreløpig flest eldre med underliggende sykdommer, men vi har hatt dødsfall med yngre friske personer. Helsevesenet kan jo ikke ta i mot så mange pasienter av gangen, og det finnes fra før av mangel på utstyr.
Ingen kjente tilfeller her i byen, altså Hania.
Jeg leste en artikkel i lokalavisen hvor en professor ble spurt om hva grunnen kan være til at det er så få kritisk syke av viruset på Kreta. Han mente at kosthold, livsstil og lite forurensning kan være positive årsaker. Dessuten er de ekstremt redde for bakterier og overbeskytter ofte barna sine. Det kan jo hjelpe nå. At Kreta ligger på topp i den negative statistikken for bøter utdelt denne uken av politiet for brudd på portforbudet, er kanskje ikke så overraskende. Her er man jo kanskje mindre villig til å la noen bestemme over deg. Men altså, de fleste holder seg hjemme og følger de nye reglene.
Vi holder oss hjemme, går ut etter å sendt inn en sms, fylt ut et skjema, eller skrevet en egenerklæring, og lærer oss å leve med det.
den kjente satiretegneren Arkas kommenterer at hunden må fylle ut et skjema for å tisse!
Lite folk i gatene, i havna, Koum Kapi og på moloen, nesten ingen!
asfaltlegging nå hvor det er lite biler i sentrum
lørdag i sentrum,


på vei til fyret i går,


Det var gatemarked, laiki i dag som vanlig på lørdager, men med bare halvparten av selgerne, og bare mat. Lite folk på tross av fint vær i formiddag.
Snøen ligger enda på fjellene, men det blomstrer overalt, det dufter av sitrusblomster i nabolaget og jeg så noen svaler i går. Årets første svaler, de gir håp. Skarven har dratt nordover, og svalene kommet tilbake.
valmuene blomstrer,

kamilleblomster i parken,
Jorgos jobber i hagen, vasker bilen og rydder opp i papirene sine, aldri så galt at det ikke er godt for noe!
Fortsatt god helg ønskes dere alle fra vakre Kreta.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.