Rundtur i Gamlebyen

I går var det møtt fram fjorten til byvandringen. En familie på seks fra Irland, mor, far to sønner, en datter og en kjæreste var med. Et par fra Holland og seks nordmenn.
Som jeg liker å si, blir jeg ekstra glad når unge blir med!
Her ser du dem utenfor GS Tours før starten på turen vår, sammen med sjefen selv, Dimitris:
Tom og Hetty fra Holland, David, Rosamund, Camille, Luke, Max og Claire fra Irland, og seks nordmenn: Sigurd, Anne Britt, Hans Kristian, Anne-Kari, Anne og Randi. 3 av de 4 norske kvinnene het Anne!!!!!!
Det går fint an å gå rundt i Gamlebyen uten å gå i overfylte gater, hvis man bare går utenom turiststrømmen.Dette gjør vi alltid på byvandringene. Dessuten spiser vi på torget i Splantzia, hvor mange som er med, ikke har vært før. Alle de norske ble med på taverna og vi koste oss veldig.

I går kveld var jeg og familien på en fin gratiskonsert i vollgraven. Det var kjukt med folk i alle aldre og et lokalt orkester med 13 musikere. Strykere for det meste. Et eldgammelt dikt fra Kreta Erotokritos i ny versjon!


Nå reiser jeg altså på ferie, og jeg kommer til å legge ut noen repriser på min Facebookside Bloggen Hverdagsliv på Kreta.
Til alle som skal på ferie til Hellas i sommer: Husk å være forsiktige i trafikken, det er veldig mange ulykker her. Ikke lei motorsykler og kjør rundt i shorts eller bikini. Hvis det skjer en ulykke liten eller stor, er man helt ubeskyttet.
Hør på dem som sier at man IKKE må svømme når det er rødt flagg på stranda, og være VELDIG forsiktig når det er gult flagg. For mange ulykker skjer hver sommer fordi folk ikke tar det alvorlig!
Vær oppmerksomme på at de samme fjellreglene gjelder over alt, mange ulykker kunne vært unngått i fjellet og på E4 -turveien som går langs sørkysten hvis folk bare passet bedre på.
Jeg høres ut som den overlæreren vi hadde på barneskolen som sa hver sommer når skolen sluttet: IKKE SVØM FOR LANGT UT!!!! Jeg ville se dere alle her neste år!
Spis der grekere spiser, bestill forretter, prøv lokale retter og drikker.
Dra til små landsbyer og små strender utenfor allfarvei. OPPLEV Kreta og nyt dagene, LEV og pust med magen!
Og, det er mye mygg, smør dere med myggspray/krem hele døgnet. Disse er stripete og stikker hele dagen, lurt å være føre var. Apotekene har alt dere trenger av myggartikler, og vi bruker myggmaskiner når vi sover, kjøpes på supermarked.
HUSK AT SOLA BRENNER!! Mest mellom 11-15. Lurt å være i skyggen da, og smør med høy faktor. Hudkreft er farlige greier. Greske familier bader helst etter 18, og før 11 og de venter to timer etter maten før de svømmer.
fullt i badetrappen på ettermiddagene,

fra gårsdagens kveldsbad i Koum Kapi,


 Vi snakkes!!

Kommentarer

 1. God ferie Aud, nyt det freske Norge, mens me her i Chania er svimeslått av varmen... 😅😊🌞 !
  Andi

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Du overlever nok Andi! Kos deg.

   Slett
 2. God ferie Aud og kos deg med dine. Vi kommer ned 13 juli og har med barnebarn denne gang.

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.