Siste nytt.

det lysnet før solnedgang,
De siste dagene har det vært  gråvær, regn med mye lyn og torden og i går blåste det. Byen var full av turister som vanlig er om dagen, med høstferie, cruiseskip og dårlig vær. Men i dag skinner solen igjen, og det er nesten vindstille.
Boubouka og Jorgos koser seg i sofaen,

Jack synes også det er kos,
Jeg hadde med meg en flott familie på byvandring på onsdag. Etter en hel dag med regn, regn, regn, ringte de meg fra kontoret for å informere om at de hadde noen som absolutt ville gå.
Jeg stilte opp, og traff denne flotte lille familien. De bodde ved havna, og hadde gått rundt i byen med sin lille 3 åring, Yenali. De skulle jo uansett være ute og gå med den lille, så de brydde seg ikke noe om det regnet!
Hele familien i regnet,

Yenali
Vi sang en regnværssang, og skyene ble lettere, og det sluttet etterhvert å regne. Lønner seg å synge Regn, regn gå din vei! Vi kikket etter katter, og vi så i alle fall 20!

noen av de mange kattene vi så,
Etterhvert ble det noen hunder også. Hun gikk og gikk, like smilende blid og glad. Foreldrene Cham og Luckui kommer opprinnelig fra Sri Lanka, men bor i England. En veldig positiv familie med stor interesse for historie.


fra muren,

av med regntøy,


fikk en fin kattetegning i blokken min,

det er kastanjetider på Kreta,
Jeg fortsetter turene hvis noen vil være med, men da må dere gi meg beskjed eller ringe kontoret.
Det er en flott film festival i Hania om dagen. Det er visninger av både korte og lang filmer fra hele verden. Visningene starter klokken 18 hver dag, og de viser filmer hele kvelden. Programmet er her:
https://issuu.com/mathaiosfrantzeskakis/docs/5cffprogramweb
Det er gratis, men man må gjerne ha med tørrmat eller medisiner til trengende. Jeg gikk i går, og det var mange flotte filmer, både korte og lange!
stor interesse,


til ære for Angelopoulos,


Her ser dere flere som hadde laget filmene vi så, og som tok i mot spørsmål og fortalte om filmen deres.
Festivalen foregår på kultursenteret som ligger i Papandreou gata, etter fotballstadion.
I vår var det en stor politioperasjon i forbindelse med en kidnappingen av en kjent forretningsmann på Kreta. Han ble funnet i en bilforretning mellom Hania og Rethimno og ble løslatt uten skader.
Nå har hatt gitt 30 politibiler til Rethimno og det var en meget høytidelig overrekkelse med politikere og hele politiadministrasjonen til stede. Bra for byen, og så bra at de klarte å finne ham og få han uskadet ut.

PS. Det var et kraftig jordskjelv, 6.4 i nærheten av Zakinthos og Pelepones, og det kunne føles her i byen også. Det var i natt, og små skader generelt og ingen her på øya. Ingen grunn til panikk, jordskjelv har vi hele året, som oftest med senter dypt i havet.
På søndag er det Nei dagen, ohi ΟΧΙ på gresk. Da er det parade klokken 12. Les om feiringen her:
https://audoymyr.blogspot.com/2013/10/neidagen-28oktober.html

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.