Nyheter


Du vet at jeg liker å informere litt om hva som skjer her på øya og i landet. Sist helg ble en liten delfin reddet veterinær og dyrevernere utenfor Agia Marina. Vår veterinær Maria Kabouraki som vi har brukt i alle år, brukte hele helgen sin på å hjelpe delfinen. Hun er medlem av foreningen Arion, som redder delfiner. Det er ikke uvanlig å se dem her, ute på havet, ganske nær land, men når de trekker helt inn, er de som vanlig syke. Maria er trent til å hjelpe delfiner, og deltok sammen med en professor i biologi, spesialist på vern av delfiner, i aksjonen. Hun satte antibiotika sprøyter flere ganger om dagen, og andre medisiner, der dyret lå i vannet utenfor stranda.
hjelpeaksjonen i gang,


Selv oppholdt hun seg på stranda og kjørte rundt delfinen i båt for å sjekke opp tilstanden. På den tredje dagen, kviknet delfinen til, og svømte av gårde. Ingen har sett den siden. Den hadde ingen ytre skader. Hvis noen ser noen lignende noen sted i Hellas, kan de ringe havnevesenet 108 eller Arion 00306945531850.
For noen uker siden hadde Apollo prisutdeling til mange hotell i Hania regionen. Det var på grunnlag av avstemning blant gjester at de forskjellige hotellene fikk utmerkelser. Min elev Argiris er manager på Santa Helena i Platanias, og her ser du ham under prisutdelingen:
en stolt Argiris ved utdelingen,
De fikk beste pris for hotell i klasse 5 stjerner, mens Triton der Stella jobber fikk en pris i klassen Mondo Enjoy. 
Byens kjente kaffebrenneri Arhondaki, som har laget og forsynt byen med gresk kaffe siden 1973, vant en pris i Belgia denne uken. Det er vi stolte av!
Alle disse små bedriftene og fabrikkene som lager kaffe, brus, paier, brød, kaker, kosmetikk, olivenolje, øl, vin, raki, honning, møbler, klær osv, holder liv i byen og gir oss lokale kortreiste produkter. Alle her velger lokale produkter, og det er supert!! Se etter dette du også, kjøp lokale produkter hvis du har muligheten når du besøker øya.
Et besøk av et annet slag er den siste seilbåten med flyktninger som ble funnet utenfor Elafonissi i går av en Frontex båt. Husk at flyktningstrømmer på ingen måte er stoppet. Det var 69 ombord, mange barn og kvinner, og de er innlosjert i en idrettshall inntil de blir sortert ut og sendt videre. Så blir de del av den ekstremt store kolonien av mennesker som ikke kommer videre inn i et stengt Europa. Hver uke drukner det mange, og landet er fremdeles i sjokk over forholdene og Europas holdning. Problemet blir ikke mindre eller borte selv om man lukker øynene.
innlosjert omsider,

ombordstigning i busser,
På tirsdag var det en sykkeldemonstrasjon i forbindelse med at en 57 år gammel syklist døde i en trafikkulykke i byen. De hadde en stille sykkeldemonstrasjon rundt i sentrum for å markere faren for ulykker og krever sykkelsti som har vært lovet i årevis av alle byens borgermestere.
I dag er det forresten streik i hele landet. Ferjer, fly, massemedia, privatleger, lærere osv er med i streiken. Hvis du blir rammet, er det bare å smøre seg med tålmodighet, dette er en en dags generalstreik. Det går ingen ferjer i dag, men bare 50 av flyavgangene til Aegean og Olympic er tatt av programmet, og jeg ser ikke at Hania er med blant dem.
streik som vanlig

Forresten er amerikanerne reist med hangarskipet Truman, og det var deilig. De tar mye plass for å si det sånn. mange tusen høyrøstede soldater i en liten havn merkes godt. De som driver butikk gledet seg over inntektene og vi andre bare irriterte oss bittelitt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.