Februardager i byen

Vi er inne i siste uke av februar, og våren er rett rundt hjørnet. Vi har hatt bra og varmt vær etter forholdene, men det har foreløpig ikke regnet nok. Vi hadde mye snø på fjellene, så smeltet mye av den, men nå har det snødd igjen, og toppene har fått ny snø. Mars kan være en måned med mye regn, og landets meteorologer og bønder, håper på mer regn og snø i mars. Resten av oss håper på sol og fine dager, noen vil gjerne svømme hver dag!
Noen dager går vi ut på moloen som vanlig, men Ektor er ikke så glad for å gå utover der lenger. Hundene er jo 11 år, og Ektors ben er det ikke noe i veien med denne vinteren, men han er blitt ganske lat. Når vi går utover mot fyret, beveger han seg nesten ikke. Hvis jeg slipper ham, setter han seg ved trappen, og venter til vi kommer tilbake. Når vi går havna rundt, er han treg på hele runden, men når vi nærmer oss Splantzia løper han.

fin dag på moloen,

hobbyfisker ferdig for dagen med sin lille båt,

litt snø på toppene,

Ektor er glad vi er på vei tilbake,


åpent hos Antigoni,

på vei hjem,
tilbake på torget vårt,
Han har godt av å være ute å gå, akkurat som jeg har.

På fine dager er det en fest å tusle rundt i havneområdet og i gamlebyen om vinteren.
Ellers er jo byens gater fulle av biler, folk og mas, men inne i gamlebyen er det gågater og dette er en rolig tid på året.
gammel bysantinsk kirke,

Agia Irini,

gamle hus i venetianske farger,

stille formiddag i daligianni gata,

dekorativt med oliventre 
Jeg hadde ikke energi til å skrive i forgårs, og la ut en reprise fra 2014, om Kreta utenom sesongen. Det jeg vil fram til, er at det å oppleve øya utenom turistsesongen, er en så helt annerledes opplevelse. Temperaturen er behagelig for å gå rundt i, du kan sitte i sola og varme deg, selv i januar, strendene er tomme, vannet rent og klart, og fjellene fulle av snø. Jeg vet like godt som alle andre at Kreta aldri blir noe helårs ferie øy. Været er for dårlig for at de store reiseselskapene vil satse. De selger turer fra mai til oktober, og vil ikke ha misfornøyde kunder, som opplever skyer eller regn i ferien!
Men det er alltid noe åpent i alle byene på Kreta, grekere velger Kreta som feriemål hele året, forretningsmenn, idrettsfolk og vinterturister fyller byens hoteller og pensjonater hele vinteren. Masse små hotell og nyoppussede hus gjemmer seg i Gamlebyens gater, og de store fine hotellene rundt i den "nye" byen er alltid åpne.
Det blomstrer overalt, og frukttrærne begynner også å blomstre.


Kameliaplanten min blomstrer igjen,

Jeg vet at det har vært en snøfull vinter for mange av dere, og at dere har fått nok! Tonia har vært her i en uke, og reiser til Oslo i morgen. Hun har kost seg denne uken, med sol, regn, venner, gresk mat og snøfrie gater! trist at hun reiser, men flott at hun kom. En uke i februar er helt topp synes hun.

koselig med besøk.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.