Halepatur og rekefest

Anne, Odd, Bernie, Helena og Jorgos
De siste dagene har vært fulle av opplevelser, og hvis du tror jeg kjeder meg, tar du feil!!
Halepatur med tre hyggelige nordmenn på fredag (den fjerde i selskapet slo tåen sin og måtte bli hjemme), og fint besøk hos oss på lørdag.
La oss starte med Halepatur. Tor, Synnøve og Hilde Kristin var med på denne fredagen. Tor og Synnøve har vært på byvandring før, og fikk med Hilde Kristin ut til Halepa.
Vi gikk langs stranda i Koum Kapi , tok en pause ved minnesmerket over byens falne  fra luftforsvaret opp igjennom tidene.
i Koum Kapi,
barneteaterøvelse i parken med Robin Hood i grønt


På vei ut mot bydelens historiske steder og inn i prinsseseparken med den russiskinspirete kirken.
Synnøve, Tor og Hilde Kristin, Her satt vi litt mens jeg fortalte fra prinsens liv og fall som høykommisær på Kreta.
Vi tok runden rundt til den flotte store kirken Evangelistra  som ble ferdig i 1923, med kongekroner og to klokketårn! Det var en messe på gang og vi gikk inn en sving.


                                                                                                                                                               Tid til en kafepause tok vi oss her på torget tvers overfor kirken. Veldig hyggelig og interssante folk og ekstra hyggelig å prate litt utenom historien også!


Så satte vi kursen mot sjøen igjen og gikk trappene ned til den spennnede badestedet Kouloura, og bort til garveriene Tabakaria.
Tor i trappen,

guiden går foran,

Her er den flotte utsikten på tilbakeveien!

Bli med selv en gang da!! Her kan du lese om turene mine:
 http://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/
I går hentet min eldste datters far Odd og hans kjære Anne på flyplassen om kvelden. De hadde med skalldyr fra Norge, fordi dette er Jorgos desiderte favoritter, og Odd så gjerne ville overraske ham. Jeg hadde holdt dette hemmelig, men kjøpt inn tilbehøret, vin, majones og brød. Sitronene plukket Jorgos i nabolaget. Han ble så overrasket og glad og hadde selvsagt ingen ide!!
Min gamle venninne fra Sitiatiden Helen fra Sveits var også ankommet Hania i går, og vi plukket opp henne og kjæresten i havna, mens krabber og reker tinte hjemme. Det er viktig og spesielt åholde kontekten med gamle venner og familie, og vi setter alltid ekstra pris på få besøk av Odd som jo er en viktig del av Stines liv. Og Jorgos og Odd har alltid likt hverandre veldig godt. Vi treffes jo i Norge, men det var 12 år siden de var her sist, han og Anne!
lørdagskveld i havna,
Det var flere år siden Helena og jeg hadde sett hverandre, og det er alltid like hyggelig å treffes, enten det er i Sitia, i Sveits, i Norge eller her i Hania! Vi har fulgt hverandres liv, vært i hverandres brylluper, jeg har døpt hennes eldste datter Kim og også vært i konfirmasjonen hennes. Odd og Helena traff hverandre en gang på 90 tallet her i byen, og de syntes at det var hyggelig å treffes igjen. Sveitserne som var like uforberedte og overrasket som Jorgos, nøt norsk sjømat.
vi koser oss med jordbær og vin,

koselig gjensyn med Stines far Odd og Jorgos, og Anne selvfølgelig!
Det skulle bare  mangle, Sveits har jo ingen sjø, og Helen har smakt norske reker i Risør en sommer og visste hva dette var. Kjæresten spiste masse og så nøt jo alle den greske vinen. Etterpå hadde vi lokale jordbær og flybåren Toblerone!
Kreta, Sveits og Norge i en herlig samling i gården vår på denne vakre vårkvelden!
I formiddag var jeg ute på tur med hundene, og traff på Odd og Anne på kafe og Katerina som nettopp hadde løpt i et nytt gateløp!
Odd og Anne på torget i Splantzia,
nabolagets løpedronning slår til igjen!

Odd og Anne er dratt til Paleohora, Helen og Bernie er i Hrisi Akti, Jorgos er på Harley tur til Sougia og det regner ute. Jeg spiser reker, Toblerone og jordbærrester fra i går og nyter stillheten!
Fortsatt god søndag til deg.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.