Morgentur med hundene.

Hei og hopp. Bli med dagens morgentur med hundene. Vi starter ut fra Splantzia hvor vi bor og gikk ned bakken til Koum Kapi. Her elsker vi å gå alle tre og vi møtte en del hunder på denne vakre vårdagen. Mange satt på kafeene i Koum Kapi, men som vanlig sitter de fleste grekere i skyggen med tykke klær, mens feriende slikker sol. Generelt tenker man at ok, det blir varmt nok senere og vi fårmer enn nok sol. Noen fisket som vanlig, andre var på stranda. Jeg må vente til hosten endelig gir seg og later som det ikke gjør noe at jeg ikke får badet!

Vi rundet hjørnet ved båthavnen og ruslet innover. Båtene lå helt stille og speilte seg i det blikkstille vannet. En del folk var ute og spaserte i denne morgentimen, både lokale og turister.

Nå om dagen har vi mest småbarnsforeldre som tar ekstra lang påskeferie, greske skoleklasser på skoletur,  pensjonister og cruiseskippassasjerer som er her noen timer. Mange språk er å høre, emn de store hordene lar vente på seg til skolene stenger.

legg merke til forskjellen på lokale og turister!
gresk skoleklasse i havna,

Det gamle egyptiske fyret ligger der på den ventianske moloen og minner om andre tider, med andre herrer. I dag er havna stille og vakker og menneskene som går forbi nyter utsikten og stemningen.
Jeg runder hjørnet ved moskeen og vi går tilbake mot Splantzia. Hundene kan veien og lunter avgårde. Inne i smugene hvor naboene henger opp blomsterpotter og pynter på alle måter, kan det føles som å besøke noens hage!Mange liker å gjøre det ekstra pent utenfor og gleder seg med naboene sine.
På torget i Splantzia blomstrer trærne enda og en bestemor er ute med barnebarnet. Den lille jenta løper rundt mens bestemor sitter på en benk og følger med.
Hjemme hos oss er de snart ferdige hos naboen etter 1 1/2 år med intens jobbing! Litt av et prosjekt.
nabohuset blir fint!
Det blir flott og vi har litt tålmodighet igjen. Litt... I dag kom de med to lass med jord som de tømte utenfor porten vår, og lempet inn i hagen med trillebårer. Vi fikk to trillebårer med jord av arbeiderne, det syntes de fortjente!! De sier at aldri klager og jeg ble kjempeglad for så mye jord til alle plantene mine!!
fint med jord til alle plantene våre,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Da jeg planla reisen til Kreta.

En fredagshilsen fra Hania.

Januartur til Nea Hora

Nyttårshilsen fra Kreta

Noen tanker om tro

Reisen til Kreta del 1

Reisen til Kreta del 2

Romjul i Hania.

Vintertur på strendene

Turer i det grønne