Douliana- Alimirida
På søndag kjørte vi ut og besøkte Rune og Elisabeth i Gavalohori. Så kjørte Jorgos Rune, Shadow (Rune og Elisabeths hund), Ektor, Jack og meg til Douliana hvor vi satte ut på en liten spasertur. Det hadde regnet på lørdagen og litt nysnø lå strødd utover toppene på denne vakre aprilsøndagen.
Hundene var glade for å gå i naturen og løp glade avsted.
Jeg har skrevet om landsbyen og turen før, liker denne delen av Hania fylke. Vi startet ut fra landsbyen og gikk ned en liten dal som er sval, grønn og overgrodd hele året. Her vokser blandt annet laubærtrær og jeg plukker alltid med meg laubær fra disse turene.
kafenion i Douliana,

På denne tiden av året er det fullt med vakre blomster og en nytelse å se på. Fargene er sterke og det dufter godt.

ville gladioler


Nede i dalen ligger den gamle kirken Agios Ioannis og den blir brukt på helgendagene av landsbyens beboere. Da har de en fest utenfor kirken. Jeg har vært med på det her en gang selv.

Turen er lett og hyggelig med variert terreng og vakker utsikt hele veien. Vi brukte en time på denne søndagen, men Rune går den lett på 45 minutter sier han.
resten av turen gåes på lette landeveier,


vi så nysnø på  toppene,

og valmuer langs veien,
fin utsikt mot Gavalohori og Plaka,
Amirida nærmer seg.


Grunnen til at vi tok denne turen akkurat på søndag, er at GS Tours og jeg tenker kanskje å legge den inn i sesongens program. Dimitris vil ha inn en lett fottur i en pakke med en runde i Apokoronas området. Jeg blir med på turene selvsagt. Spørsmålet er vel hva dere mener. Hva er dere interessert i? Vil du noen bli med på en sånn tur i minibuss med fottur, kafebesøk evt bad, tur til en gammel såpefabrikk som er nyrestaurert og mat i landsbyen Fres etterpå? Man blir hentet og avlevert ved hotellet/ boligen. Disse turene vil selvsagt ikke være så billige, men veldig spennende og varierte.
Vi planlegger og gir beskjed. Husk også at matlagningskursene begynner når folk melder seg på. Gå inn på siden https://fabulouscrete.com/.
Uansett, det anbefales på det varmeste å gå her i området og kombinere fottur med bad og landsbybesøk. Boka Discover Almirida and Kalyves on Foot kan kjøpes i området eller online!!
Masse gode ideer til turer i området. De fleste skandinavere som bor der går mye på disse koselige veiene. Kanskje noe for deg også? Juli og August er selvsagt veldig varme, men en tidlig morgen eller sen ettermiddagstur går an.
Er klar for byvandring og Halepa tur denne uken, spent på om noen kommer. Sist uke kom ingen, men dere vet jo at jeg går hele sesongen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.