Nyheter

Katerinakirken er pyntet med ikonet hennes,
Katerina dagen i dag, og i vårt nabolag er det ekstra stas. Vi har jo tre Katerinaer og en kirke!! Vi slipper ikke unna her nei. Naboen vår som jo er både oldemor, bestemor og mor, venter storinnrykk i kveld. Hun er som alltid lykkelig over å få besøk av familien. De kommer dumpende inn, bestiller mat utenfra, og selv kan hun bare nyte. Nå er det fullt kjør der, og mopeden med delivery har akkurat kjørt. Jeg har vært hos Katerina og hun hadde bakt en nydelig fruktkake. Telefonen ringte i ett kjør med venner og beskjente som ønsket tillykke med dagen.
Min kjære venninne Katerina og min svigerinne venter ikke så mange, men hvem vet, hvem som helst kan dukke opp til navnedager. Da inviterer man ikke, folk stikker innom. Lurt å ha kaker og skjokolade klart. Dessuten spanderer man noe på jobben, skolen eller i nabolaget. Noen navnedager er heftigere enn andre, som nettopp Katerina, Maria, Jannnis, Kostas og Eleni osv.
Den lille kirken her er pyntet og har hatt ettermiddagens messe. Selvfølgelig var det messe der imorges også.klar til messe,

Arbeidene på huset ved siden av går sin gang. Det hamres og sveises og sementeres til den store gullmedalje. Blir nok flott tilslutt. I går fikk vi vite at et annet tomt hus i gata vår er solgt og skal pusses opp. Oi,oi nytt bråk og støv. Ja, ja det er nå et lite hus det da.
mating av duer inabolaget!

Utenfor vårt nabolag skjer det litt av hvert. 42 mennesker ble redde i en gammel båt utenfor kysten av Ierapetra i går. Barn, babyer og en gravid kvinne var ombord. De sier de er syrere og pakistanere. Hva som skjer med dem nå, er usikkert.
Brann i en teltleir på Lesbos i dag, overfall og bråk med lokalbefolkningens nynazister i forrige uke. Situasjoenen for flyktningene som er strandet her, er prekær. Europa er stengt for dem, og i andedammen Norge diskuteres det om Joner ble brukt og folk lurt, da han stilte opp for å støtte NOAS som hjelper flyktninger i Norge. Våkn opp, strømmen slutter ikke å komme selv om mediaene har glemt.
Flyktninger drukner stadig....
Vi venter 500 her til byen i Hellas forsøk på å fordele dem. Mat og klær blir samlet inn, og vi håper de får det godt her i byen
På en filmfestival som nettopp var, ble det samlet inn 2 tonn mat og klær. Flott gjort av byens befolkning.
For første gang ble det gjort forsøk på Black Friday her i byen i dag. Et par butikker med elektrisk utstyr og mobiltelefoner hadde lagt seg på bølgen og folk var ville etter å komme inn....
En god nyhet fra Apokoronas er at det blir  dykkerpark som de i åresvis har ønsket seg her i fylket. Endelig er det bestemt at det blir noe av og stedet Omrosgialos er godtatt. Det ligger nedenfor Kefalas nær Vamos litt nord for Georgiopoulis og alle hjerter gleder seg!! Spennende å følge utviklingen av dette proskjektet.
vakre Ombrosgialos,

Jeg avslutter her, med noen bilder fra turen til fyret. God helg til alle. I morgen skal jeg på TEDX Hania, som i fjor, rapport på søndag.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.