På åpning av en taverna og fjelltur.

På vei ned mot kysten,
Før jeg skriver om den deilige helgen, så må jeg bare nevne noe som sjokkerer og irriterer meg. Det er en som har lagt ut en link på en Kreta gruppe på fb, hvor den ( i mine øyne) smågale Silke som samler opp dyr her i Splantzia har på sin side. Her advarer hun alle mot å feriere i Hania, på grunn av forgiftning av dyr her. Hun mener at det er regjeringens feil (den nye), og vil ha den til å forandre lovene. Ny regjering, gammelt problem som dyreverngrupper, både greske og utenlandske har jobbet med i årevis.
hund som ble tatt vare på etter forgiftning av lokal dyreverngruppe,
Noen ser seg lei på alle løshundene og kattene i deres nabolag, og legger ut rottegift. Dette skjer i alle deler av byen, har selv mistet katter sånn. Dette har ikke noe med denne regjeringen eller turisme å gjøre. Mer propaganda for å stoppe turismen til landet!!!
Ok over til noe hyggeligere.
Skoleferien har offisielt startet for skolebarna her, varmen er kommet og strendene fylles opp av greske lykkelige barn!!
På lørdag var  Jorgos, Bjarne og Guri, Hilde og Morten, Michelle og jeg på åpningen av en ny taverna  "Η Αυλή των θαυμάτων"I avli ton thavmaton" (Miralkenes gård). det var fullt hus, gratis buffet og drikke, og vi storkoste oss. For nordmennene som var invitert til denne høyst lokale festen, så var det en opplevelse. Ikke ofte man får oppleve noe sånt nei! tavernaen ligger på hjørnet ved kirketårnet her på plassen i Splantzia, og anbefales herved!!
Vi kom tidlig,

tavenaen ligger på hjørnet ved kirketårnet,

fullt av folk,

plassen fyltes opp,

min italienske nabo Kristina var også tilstede,

vi spiser og koser oss,

Jorgos og Bjarne,


far og datter,I går stod jeg tidlig opp og ble med fjellklubben EOS på tur. Vi var 70 personer i to busser. Bussene slapp oss av oppe på Askifousplatået ved landsbyen Goni.
fra platået på 750 meters høyde,
I landsbyen er ruten malt inn. Asfendou ravinen og deretter Agios Nektarios ravinen. Her gikk vi ut av landbyen, vestover. Veien som går her går opp til en kirke på toppen, man skal ta av omtrent midt i bakken, ved et grøntmerke i hvitt. deretter følger man disse mrkene oppover. Meringen blir foretatt av fjellklubbens entusiastiske medlemmer på frivillig basis, og her er det nymalt. Stien er fin og vegetasjonen flott.
her tar man av fra veien,

Oppe i 100 meters høyde, har man utsikt til Haniakysten bak seg.
Haniakysten i det fjerne,

vi går oppover og bortover,
Så begynner det slak nedoverbakke til landsbyen Asfendou.
på vei oppover,

vakkert landskap,

fin vei nedover å gå,
på tavernaen,

ny taverna i Asfendou
Vi stoppet her på tavernaen til alle de 70 glade og noen slitne vandrere hadde samlet seg og hvilt litt. Det var vel ca frie utlendinger med tror jeg, ellers grekere i alle aldre ( dog ingen barn).
her tar man av,
 Så gikk turen ned ravinen, (før man kommer inn i landsbyen, man bare fortsetter der man kom ned. her tar man av nesten med en gang, følg skiltingen!!!!
annet vegetasjon her på vei inn i neste ravine,

Nydelig ravine, vill og vakker, men med fin vei. Husk at alle disse veiene på Kreta ikke er turveier men gamle ferdselsveier. I dag blir de brukt av dyreeiere og dyr.
sauer søker skygge under et eldgammelt fikentre,

fine farger,

og spennende blomster,

Jannis på vei ned,

vakker ravine uten folk,

litt skygge av og til,

Denne søndagen hadde varmen satt inn, og vi slet på slutten i sola.

Gavdos i det fjerne,
det Lybiske hav og Gavdos øya i det fjerne,


Etter seks timer fant vi bussene i Agios Nektarios
landsbyen, og ble kjørt ned til et etterlengtet og høyst fortjent bad i det krystallklare vannet ved Frankokastello!!!! Diss ravinene går parallelt med Imbros på høyre side og Kalikrati på venstre side.
kysten mot Sfakia på slutten av turen,

Frankokastello,

herlig vann på vakker strand!!!
Disse turene anbefales. Klubben har turer hver søndag og mange overnatningsturer. Les mer om dem her:http://www.eoshanion.gr/en/ eller i bloggen fra den 8.12. 2013. Du behøver ikke være medlem, medlemskap tegnes bare ved personlig oppmøte. Men påmelding før fredag kveld er ønsket.
I dag er jeg litt støl, men bare lykkelig!!!

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.