Tur til Halepa.

Agia Kiriaki
I dag er det navnedagen til Katerina. Alle som heter noe lignende, Kathy,Katarina, Cathrin, osv. feirer. Den hellige Katerina var fra Alexandria i Egypt som var gresk i den bysantinske perioden.Hun skal ha levd rundt år 300e.kr. Hun ble tilhenger av kristendommen, rik, utdannet og vakker!! Hun ble visst drept som et par og tjueåring fordi hun var kristen.Er malt og skrevet mye om, men jeg leser at ingen har funnet noe bevis på at hun faktisk har levd.
Den hellige Katerina,
Her i nabolaget har vi liten kirke til minne om henne,og her var det gudstjeneste både i går kveld og i morges.
utenfor kirken i dag,

igår kveld var det mye folk,

i dag etter at folk hadde gått,
Her i nabolaget har vi tre Katerinaer som feirer i dag, naboen Kyria Katina, min venninne Katerina og hennes huseier som bor i annen etasje,så det blir livlig her i kveld!!
Her om dagen tok jeg hundene med ut til Halepa. Jeg har skrevet om Halepa før,den 7.og 8. 02, så les gjerne den også så får du mer historiske fakta!
Denne bydelen ligger øst for byen du kjører på oversiden når du skal opp til Akrotiri og flyplassen. Ta gjerne en tur nedenom, flott området.
Halepa sett fra Koum Kapi,

langs de gamle garveriene,
Vi gikk langs sjøen utover fra Koum Kapi og langs de gamle garveriene,forbi gamlehjemmet og helt ut til Agia Kiriaki og den lille havna og kirken der.
gamlehjemmet,

helt ytterst i Halepa,

koselig liten havn,

gammelt hus ut mot sjøen,

Kolora, den lokale badeplassen,
Vi møtte endel hunder underveis, de bjeffet og tøffet seg, men vi bare gikk rett forbi. Tøffe Jack og Ektor, bare litt redd Jack da, men han tøffer seg opp,og går forbi. Hundene fulgte etter oss på avstand,liksom for å sjekke da. Da vi kom fram til havna, var det tre bjeffende hunder som fulgte oss, og satte seg for å vente da vi satte oss litt. Jeg ropte og pratet med dem,og de kom nærmere,men ikke nær nok.
Her ute har du sjøen rett på, flott natur ,rolige nabolag og nye blokker og gamle hus om hverandre. Historiske bygg, kirker og skoler. Gjennom veien går forbi den flotte kirken Evangelistra, Venizelos hus, palasset, prinsens kirke Agia Magdaleni ,den franske skole (idag arkitektskolen)og de gamle ambassadene og konsulatene.
trivlige nabolag,

gammelt og nytt,


Venizelos hus øverst i bildet, er museum i dag,

Halepa er som en stor landby,
prins Georgs palass bygget rundt 1900 da han var visekonge her,

palasset i dag, gjengrodd og falleferdig.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.