Siste november nyheter.

Denne uka har det skjedd triste ting, men det finnes også gode nyheter, hvis man leter etter dem. For det første kom det en båt med 700 flyktninger til Ierapetra.
Røde Kors er alltid tilstedet,
De var ombord i et skip som holdt på å synke i de store bølgene. Båten hadde seil fra Midt-Østen, og som vanlig hadde de betalt høye summer og blitt lovet å komme til Italia.Det var over 200 kvinner og barn, og dette gjør det spesielt tragisk. Kystvakten i Ierapetra tok inn nødsignal fra båten, og de klarte å redde båten og passasjerene. Som vanlig hadde de ansvarlige reddet seg i en annen båt.
Båten flyktningene kom med,
De sier at de er fra Syria, men det kommer fram etterhvert hvor mange som virkelig er derfra. Kommer noen fra Egypt, blir de sendt rett hjem ifølge reglene i EU, mens de fra Libya, Syria, Irak og Afganistan får bli. Men til hvilken sjebne, hadde de visst at de skulle ende opp her, og hvilke tragiske forhold,hadde de aldri kommet. Men det er kanskje bedre enn krig og sult? Det går an å håpe, men Europa har så strenge regler,og Hellas nesten 1 % får asyl i dag. Resten sulter og lever i håpløse forhold i Aten.Barn kan ikke sendes tilbake.
kystvakten med kvinner og barn,

Lokale frivillige, Røde Kors og kirken hjelper i første omgang, de er innkvartert på et lukket stadion, men de kan ikke bli så lenge. Hvert år kommer hundrer av dem, desperate ,slitne flyktninger med håp om å finne fred,slektninger ,hjem og jobber i Europa. Hania kommune begynner innsamling av tørre matbarer, såpe,tepper,toalettpapir,osv på rådhuset til flyktningene.
Arbeidsledigheten blandt de unge ligger på 53 % i øyeblikket, veldig høyt. Selvfølgelig stiger tallene om vinteren, når turistsesongen er over, men vi snakker for det meste om unge i Aten, Thessaloniki og de andre store byene. Godt utdannede unge mennesker som lever av og ofte hos mor og far. Dette er vanskelig for de fleste familiene som har lavere inntekt enn før,og må fø på voksne barn, det gjør også noe med psyken til de unge.De føler seg unyttige og i veien. Vi har Michelle i denne situasjonen om dagen, hun søker på alt som er av jobber, ikke bare innfor sitt yrke, men forløpig ikke noe hell.
arbeidskontorene jobber for fullt om dagen med arbeidsledige ,
La oss ta gode nyheter nå:
Santa Run som skal gå av stabelen for 4.gang den 27. desember her i byen, har begynt påmeldingen på deres side http://www.santarunchania.com/santa-run-chania-en/. jeg skrev om Santa Run i fjor den 10.12. les den så får du mer opplysninger om dette flotte arrangementet hvor alle inntekter går til to frivillige organisasjoner for barn med kreft og psykisk utviklinghemmede. Det er som en lek, man går mer enn løper,og alle kan delta.jeg hørte på radioen at skandinavere har medlt seg på alt.Er det du som har meldt deg på?
Det arrangeres julebasarer om dagen , fra 3-4 desember er det basar på rådhuset fra 8,30-2-14.30 og 17.30-20.30.
rådhuset,
Orizontes som hjelper barn med kreft og andre alvorlige sykdommer økonomisk, har bazaren sin fra 3.-24. desember  i Tsouderon gata, bakenfor Agora.

julebasar i Tsouderon 38, rett nedenfor Agora,
Verdens leger har basar fra 11.-14. i Sabionara her nede i Koum Kapi, det kommer vi tilbake til.
Γιατροι του Καοσμου, Verdens Leger lager julepynt til basaeren,
Den svenske foreningen har også julebasar den 14., gå inn på siden deres  for mer informasjon. http://www.svenskarichania.com/
I morgen skal det være treplantnig og opprydding av stranda i Hrisi Akti,fra klokka 10. Det er kommunen og dens gjeng med frivillige somstår for dette. hvem som helst kan stille opp.
fra tidligere arrangement,
og i morges var det trafikkopplæring med lek og moro for barn i Agios Apostolous. Det var kommunen, og sykkelklubben Talos som arrangerete det.
fra gårsdagens pressekonferanse om trafikk opplæringen.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.