Kafeer og spisesteder i Koum Kapi.

I dag tenkte jeg å skrive litt om mitt kjære Koum Kapi. Igjen vil du kanskje si, du synes nok at jeg skriver mye om dette stedet.Vel det blir jo til at jeg skriver om det som er meg nærmest da vet du. Jeg tenkte at vi ikke har snakket om kafeene, bortsett fra Demek. Hvordan finner du Koum Kapi? Jo, som ser på kartet nederst, enten rett bort fra gaten som går forbi Agora, følg den helt ned til sjøen, eller forsett videre havna rundt når du tror du har nådd enden og møter en parkeringsplass etter moloen. Her ligger Hristostomos og To Stahi som jeg har skrevet om. Du kommer til en liten lekepark, og så starter Koum Kapi bukta. Du kan også besøke bydelen etter lørdagsmarkedet, laiki, gata med gatemarkedet ligger parallelt, ta ned til sjøen enten øverst eller nederst i gata Minoos.
Hvis du kommer hit om sommeren , ligger det et fint spisested i den dyrere klassen som heter Neorio Benetto, fortiden er det stengt, men de har de første bordene på fortauet ved badetrappen, men de åpner aldri før på kvelden.
Nå om dagen holder de på å pusse opp gjerdet bortover langs sjøen hele veien bort til stranda,og det er vi glade for, sjøen tar hardt på alt, alle disse bølgene som skyller over hele året, forårsaker rust. Det blir nok riktig fint tror jeg.
Arbeidet er i full gang, heldigvis.Helt øverst i gata som går langs sjøen og heter Akti Miaouli ligger det ett hotell som heter Argo, det er et lite hotell med en kafe i første etasje. Her kan du sitte helt ute mot sjøen uten biler og trafikk, spise noe helt enkelt, eller drikke kaffe.
Hotell Argo på hjørnet,

med sin kafe.
Ved siden av ligger et enkelt spisested som heter "O Asotos Jios" (Den bortkomne sønn). Her har de kjempegode småretter, såkalte meze bare lokale retter, vin, raki(tsikoudia) øl og selvsagt kaffe og te. Vi spiste her på langfredag,og her er noen bilder. Vi spiser her ofte, siden det er både billig og godt+ god service.

O Asotos Jios.

Koselig inne også.


Vi hygget oss ved vinduet.


Oppe i annen etasje er det fint,og fantastisk utsikt.Ved siden av ligger den populære kafeen Elliniko. Her er det yrende liv hele dagen,stor fin kafe, med alle typer kaffe,te tost,sandwich,is osv.
Ellinikos kjent kafe blant byens folk.
Vegg i vegg ligger den mindre men koseligere Mikro Cafe(Den lille kafeen). De har også sykler til utlån. Her inne henger det plakater fra alle mulige arrangementer byen har hatt. Her finner du greske aviser, blader og tavli brett selvsagt som på alle greske kafeer.
Mikro Cafe har sykler også.
Nedover rekken med spisesteder ligger noen nye som prøver å få gjester. Jeg vet ikke så mye om dem, men bilder kan du få. Hvis du skal ha noe å drikke, kan det være det samme hvor du setter deg faktisk. Men skal du spise, så sett deg der de greske sitter, det er jo en slags garanti da.
Den ene ligger inntil den andre.


Noen er nye,og prøver å etablere seg.


Uansett hvor du setter deg, har du sjøen rett foran deg.
Borte ved stranda ligger Demek,og noen flere,som ikke er åpne i øyeblikket.
Kos på Demek i påsken.
Den eneste som holder åpent hele året og ikke har stengt dørene for godt ved stranda, er Macaroni,og Maxalas,begge er spisesteder.  Mahalas har veldig god mat og levende musikk på fredager hele året. For noen år siden lå det tett med kafeer her , men i dag er mange stengt.
Jeg tar med folk til disse stedene istedenfor havnekafeene/restaurantene hvor det er innkastere og fullt av turister.Her kan du se utover sjøen, nyte dagen og være blant de innfødte hvis du foretrekker det. Det kan jo hende at du ler av meg nå, men valget er jo ditt!!
Du ser vel bukta bortenfor havna? Koum Kapi.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.