På tur med Edith og Arne

 


I dag har jeg vært på tur igjen, med hundene og med et nytt bekjentskap, Edith og Arne. Vi har sendt e-poster i flere år, de leser bloggen men er ikke på Facebook, så da sender Edith en e-post i ny og ne. Denne gangen lurte hun på om vi kunne treffes. De bor i Nea Hora på denne ferien og leier bil, så de kom kjørende ut hit. Vi fikk en fin tur, på en fin dag. Passelig temperatur for turgåing og hyggelig selskap, kan det bedre bli? 

Vi startet ut fra Maleme via den ene kirkegården og gikk gjennom landskap med mange sitrusfrukttrær og avokado og andre trær. 










Hundene løp lykkelige rundt og vi kikket på naturen og pratet i vei om Kreta og alle turene de har vært på her på øya gjennom de siste 22 årene. Jammen har de opplevd mye, for de liker å dra utenfor allfarvei og leter etter det autentiske. De likte landskapet og turen. 







Vi tok en pause på høyden ved kirken, før vi ruslet gjennom Xamoudohori Ξαμουδοχώρι på vei tilbake til Maleme og kysten igjen. 





















De tok seg tid til et lite stopp i Uglehuset før de dro videre med bilen for å finne et sted å spise ved sjøen. 


Hundene var lykkelige og slitne og har vært supergreie resten av dagen.

Hvis noen vil være med på tur her ute( jeg går ikke byvandringer lenger, får mange spørsmål om det) så bare gi beskjed så avtaler vi noe. Denne sommeren blir jeg i Maleme, når jeg ikke overnatter i byen da.

I dag er det Skjærtorsdag her, butikkene er åpne og folk kjøper klær, sko og disse lambada-stearinlysene man tar med i kirken på lørdag natt. De baker påskekaker og handler inn til helgens store fest. I år er både mandag og tirsdag fridager( 1. mai flyttet til tirsdag den 7.mai).

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Småprat

Påsken 2024

Katsounas ravinen, Agios Georgios

Aprilsøndag i havna

Lafonisios dromos

Imbros ravinen