Nyheter

 Vi svetter og svetter og det fortsetter utover i neste uke ser det ut til. Jeg klager ikke, bare konstaterer tilstanden her på øya. Jeg må si at jeg blir lettere irritert når jeg leser nordmenns kommentarer under artikler om hetebølgene i Sør-Europa. Noen påstår at det alltid har vært varmt i "Syden", andre at ingenting er forandret, ingen klimakrise, det er bare humbug. Jeg har bodd her i landet i 40 år og opplevde like mange somre. Det er stor forskjell på før og nå, og vi hadde aldri 10 dager med temperaturer nær 40, enten over eller under. Siden det ofte er store branner mens det er hetebølger i juli og august, er dette også noe som er blitt mer vanlig. I dag er den største brannen på Rodos, noen norske aviser har fått med seg, siden det er fullt av norske turister der. Jeg kommer nok ikke med en nyhet her. Her noen bilder fra dagens avis: 19000 mennesker er evakuert, den største aksjonen noen gang her i landet. Det er jo femte dagen det brenner der....




 Det vi har sett i sommer, er hvor mange som hjelper til frivillig med alle tamme og ville dyr, som blir rammet av branner i Hellas. Ikke alle får med seg dyrene sine når de blir evakuert fra husene sine, men frivillige samler dyrene og passer på at de får mat, vann og legehjelp. Det er mange rørende historier å lese nå om dagen. Veldig tragisk med alle disse brannene. 

Samaria ravinen er stengt i tre dager på grunn av heten, allikevel gikk to 25 åringer fra kanada inn i ravinen nedenfra, fra Agia Roumeli i går. De gikk ut av ravinen og ringte etter hjelp. Nå har et helikopter funnet ut hvor de befinner seg, men kommer ikke fram til dem. De har verken mat eller vann og heten er farlig. Det er mange ute og leter etter dem. Dette beviser, igjen, hvor viktig det er å følge regler og ikke gjøre noe når det regnes som farlig. Heldigvis klarte et helikopter å få dem ned. Alt gikk bra tilslutt, men mange slet i heten for å redde dem.

Vi har hatt opp til 44 grader på Kreta i dag. Her i byen var det 40 grader men det blåser ikke, dermed er ikke faren for brann så høy. Her dagens høyeste temperaturer på Kreta: 


I morgen der i mot, ventes det vind og dermed er det større fare for branner. Jeg legger ved bilder fra helgen her i byen, tur i havna, bading i trappen i Koum Kapi, morgen og kveld og fest på torget i Splantzia:











































Torget er fullt av folk i alle aldre, stemningen og musikken er høy og alle koser seg. Splantzia er stedet i kveld!! Selv om det er 34 grader nå i kveld.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Til minne om Bjørn.

Nyheter

Hjemme igjen.

Aprilsøndag i havna

Påsken 2024

På tur med Edith og Arne

Lafonisios dromos

Imbros ravinen

Spilia

Det greske alfabetet.