Nyheter

 

Statsministeren taler i Hania,

Det er på tide med litt oppdatering fra Kreta og Hellas nå. Her er det valg snart, 21. mai og valgperioden er i full sving. Vi hadde besøk av statsministeren Kiriakos Mitsotakis Κυριάκος Μιτσοτάκηςfra Nea Dimokratia Νεα Δημοκρατία   forrige helg og den tidligere statsminister, leder for Siriza Σύριζα Alekos Tsipras Αλέκος Τσίπρας denne uken. De holdt talene sine nede i havneområdet, med mange tilhørere. Det blir spennende å se hva folket stemmer denne gangen. Det er også kommune og fylkesvalg, og nye kandidater spretter opp hver dag. Det er lokalpolitikere på besøk på alle sykehus, eldresentre og offentlige kontorer nå om dagen.
fra Tsipras tale,

50 nye og gamle partier deltar i årets valg!







I natt var det et jordskjelv igjen, jeg kjente det selv, men heldigvis ute i sjøen og dypt nede, så ingen skader denne gangen.


To turister har blitt reddet den siste uken. Den ene var på tur mellom Falasarna og Balos og skadet foten. Han ringte etter hjelp og ble hentet i båt og kjørt til Kissamos Κίσσαμος. Den andre mistet veien etter å ha gått opp Gigilos Γκίγκιλος ved Omalos Ομαλός, og ringte etter hjelp. Han ble funnet i god behold i morgentimene i dag av fem brannmenn. Heldigvis gikk det bra for dem. Best å være forsiktig i naturen og helst gå flere sammen.


Byparken åpnet igjen mens jeg var i Norge, den hadde vært stengt for oppgradering/oppussing i lang tid, og folket var lykkelige over å ha denne oasen åpen igjen til påske. Jeg tok en runde i dag, men vel inne i parken, oppdaget jeg at jeg ikke hadde telefonen med så ingen bilder i dag. Jeg lover bilder en annen dag. Jeg synes at det er blitt fint. Alle dyr og fugler er fjernet, de får leve under bedre, mer naturlige forhold. Mange savner Kri Kri geitene og endene, men de levde jo ikke under de beste forhold. Gleder meg til en kopp te på kafeen Kipos Κήπος som parken også heter, de har den beste sitronkaken der!

Azamara utenfor moloen,

Byen er full av folk, cruiseskip kommer inn til Souda Σούδα, havnebyen nesten hver dag og i går var det tre båter på en gang. På grunn av mye vind måtte to av båtene legge til i Souda, som ikke var planlagt! 

På tirsdag hadde vi et cruiseskip som la til utenfor moloen. Denne morgenen var vi på tur til fyret med Katerina og Moka. Dette skipet har små båter med, som kjører passasjerene inn og ut mellom båten og havna. Mens vi var der kom det turister spaserende hele tiden. De klappet Choco og fortalte oss at de likte hundene våre. Det var jo koselig!

de små båtene la til tvers overfor moloen,

Skipet med de små båtene i skytteltrafikk,

Choco fikk for øvrig et lite sjokk her en dag da vi møtte en hest med vogn! Han ble livredd og ville bare rett hjem i full fart. Han foran og jeg etter bortover. Det så sikkert litt morsomt ut for dem som så oss: En liten dame som ble trukket av en livredd hund! Så nå har vi et problem, han er redd når vi går tur. Jeg passer på å gå på steder der de ikke kommer, men han vet jo ikke det, så foreløpig er han bare redd over alt. Nede på torget her i Splantzia Σπλάντζια kom det også en hestevogn forbi, så nå tør han ikke gå den vanlige ruten vår. Vi drar jo ut til Maleme Μάλεμε i helgen, der er det ingen skumle hester og jeg håper det går over etter hvert.

Vi har deilig vårvær, rundt 20 grader med vind som snur hver dag, nord, øst, sør, sørvest, osv. Neste uke ventes det første storinnrykket på Kreta, siden de fleste hotell som samarbeider med reiseselskap åpner rundt 1. mai. Jeg venter venner de neste ukene og håper på mange fine møter og turer. Det er bare å si fra hvis noen vil på tur i tiden framover. En liten videosnutt fra gata:


Her kommer noen bilder fra turer i Gamlebyen:

et av kommunistpartienes plakat,

fra Kastelli høyden,

gammel bysantinsk kirke,

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.