Nyheter

 


Det skjer mye i en by som Hania og på Kreta. Noen nyheter er triste, andre hyggelige og noen gladnyheter. I siste uke ble en ung mann fra Norge funnet død på hotellrommet, 24 år. Jeg har ikke funnet noen flere detaljer eller informasjon. Uansett er det uendelig trist. Dessverre er det stadig noen som drukner, i det siste har jeg lest om eldre mennesker som mister bevisstheten mens de bader, sannsynligvis hjertestans og så drukner. Det er livvakter på alle strender, men i disse tilfellene er det ofte for sent før noen får dem opp av vannet. Sånt skjer og det er dypt tragisk. En ung mann på 27 ble funnet død i sjøen og man prøvde å forstår hvordan han døde. Det viste seg at han hadde ligget på en luftmadrass og ble tatt av strømmen og han så falt av madrassen! Som dere forstår, vær forsiktig og følg flaggene og beskjeder fra livvaktene. Altfor  mange bader selv om det er røde flagg på stranda, det er bare dumt. Tenk også på dem som risikerer livet ved å redde deg.

Når vi snakker om bading så har den lilla maneten som har herjet i Middelhavet, nådd Hellas kyster. Dessverre brenner den skikkelig og man skal passe seg. Jeg fikk melding fra en som var blitt brent på Akrotiri halvøya. Her er et kart som ligger ute på nettet over hvor maneten er observert.


Ikke få panikk, kos deg på stranda hvis du er i Hellas på ferie, men se opp for lilla maneter. Her har det jo vært så å si manetfritt i alle de år jeg har bodd her. Forskerne sier de vil sannsynligvis bli i området i et par tre år. oppsøk et apotek straks hvis du blir brent.

Det har vært mange små og store trafikkulykker i det siste. Vær forsiktig hvis du leier bil. Lokalbussene til KTEL ΚΤΕΛ, det offentlige busselskapet er trygge og billige.

Noen elever og lærere fra kveldsskolen for voksne i reiseliv og turisme på Platanias videregåendeskole, arrangerer en utstilling av lokale produkter, med musikk, workshop, og utdeling av avgangsbevis fra skolen. De kaller det fest for det ekte Kreta.  Dette foregår på mandag den 27. juni i landsbyen Neriana Νεριανά i Platanias kommune, fra 17.30 til 23.30. Alle er velkomne og det er gratis inngang.

I dag er det løp for klassiske gamle biler i byen. De har en klubb og arrangerer hvert år dette billøpet. De stiller også ofte ut bilene sine nede i havna. Bilder fra i dag i sentrum:
Det var 37 biler med.

I Kalives i går fikk en mann fra Hania seg sin livs overraskelse. Kona, de hadde giftet seg borgerlig, ville ha kirkebryllup og sa at hun skulle døpe et barn, være gudmor. Dette er jo stort her i landet og hun skulle dra tidligere for å ordne ting i kirken, så kunne han komme senere. Han pyntet seg og dro til kirken, der hun ventet ham til kirkebryllup! Alt var nøye planlagt og gjestene var der allerede. Sånn kan det også gjøres!!Noen bilder fra stranda her med noen dønninger:
kveldsstemning,

glade barn leker med dønningene,


noen leker i bølgene.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Da jeg planla reisen til Kreta.

En fredagshilsen fra Hania.

Januartur til Nea Hora

Nyttårshilsen fra Kreta

Noen tanker om tro

Reisen til Kreta del 1

Reisen til Kreta del 2

Romjul i Hania.

Vintertur på strendene

Turer i det grønne