Landsbyrunde med glade nordmenn


Ny dag, ny tur. I går hadde jeg den glede å ha med flere nordmenn på tur. Eli hadde sendt meg melding om at hun og venninnen Grethe ville være med på tur en dag. Så fikk jeg ny melding om de kunne ha med seg et par de hadde truffet på stranda. Det var jo bare hyggelig at Hilde og Ørjan også ble med. Her er hele gjengen hjemme hos meg før vi gikk.

 Eli og Grethe har vært med på mange av mine byvandringer, og ble faktisk kjent med hverandre på en vandring!! Nå ferierer de sammen. Artig synes jeg! Vi startet ut rundt 18.30.

Først gikk vi gjennom den skyggefulle dalen opp til Ξαμουδοχώρι, Xamoudohori. Vi gikk gjennom deler av landsbyen og opp på høyden bakenfor.





 







Vi tok en pause i skyggen av en kirke der på toppen og så tuslet vi ned til landsbyen Κυπάρισσος, Kiparissos.














Her stakk vi innom den vakre kirken med kirkegård, før vi gikk videre.








Dette er en tur jeg liker godt. Flere landsbyer, flott utsikt til nydelig landskap og frodig på stykke mellom Kiparissos og Κοντομαρί, Kondomari. 


appelsinplukking






vi går gjennom Kontomari,


Vi rakk ned til hovedveien og busstoppet akkurat i tide til ni bussen til byen. Jeg gikk hjem glad og fornøyd, og fikk melding om det var de andre også. Selv bruker jeg 90 minutter på turen, men med følge, prating, historiefortelling, fotograferinger og pauser, ble det 2 og 1/2 time på oss. Så koselig tur. Det er bare å si fra hvis noen vil være med på tur. Jeg er her til den 27. juni. Deretter er jeg klar for turer fra august og videre.

Forresten får jeg mange venneforespørsler på Facebook om dagen, jeg svarer ikke hvis det ikke er en jeg personlig kjenner. Det går fint an å følge meg og sende meldinger eller e-post selv om vi ikke er venner på Fb. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Spilia

Nyheter

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.