Småprat

 


Vi er inne i første uken av mai og byen lever. Svalene er på plass og det er fuglereder overalt, det kvitres her bak kirken i Splantzia. Jeg sitter her i gården og hører på fuglene med duften av sitronblomster og surr av insekter. Kattene sover og livet er bra. Vi savner hunden, sånn er det, men vi minnes ham med glede. Været er fint, ikke så varmt og en lett vind. Grekerne sitter i skyggen med jakkene på, mens turistene valser rundt i shorts og kortermet. Avisen skriver at skandinaver er ventet igjen i sommer, at det er forventet ca. 80 % av tallene fra 2019. Vi kan bare håpe at alt går bra og sesongen vil være uten store problemer som covid og krig.




I går hadde vi besøk av et stort, et av verdens største skrev lokalavisen, cruiseskip og byen var full av turister på formiddagen.

 


La oss gå tilbake til 1. mai på søndag, blomstene og vårens feiring. Jeg gikk meg en fin og passe lang tur i Maleme og plukket denne fine buketten med vårblomster: 












Her er noen bilder fra turen:






modne artisjokker,










Jeg skrev sist at Samaria ravinen skulle åpne i dag, men åpningen er utsatt til i morgen på grunn av regn i området og usikre forhold. Ja, vi hadde faktisk litt regn på mandag og det forandret forholdene i ravinen. Sikkerhet først. Ravinen stenges når regn er i vente, eller det har vært steinras i ravinen.

Det nærmer seg søndag, da går Kreta Maraton av stabelen, det sjette av sitt slag her i byen. Da blir bygatene stengt for trafikk på morgen og formiddagen. Selve maratonen starter ute ved klosteret i Kolimbari, og de løper inn til byen og mål ved fotballstadion.


Derfra går både, 10 km, 5 km og 2.5 km. Løpene starter fra klokken 07.00( maraton). Jeg skal være med på 5 km, Katerina skal løpe 10 km og gå med barnebarnet i vogn 2.5 km! Unni har kommet fra Norge for å være med på 10 km, bilder og rapport på mandag. Her er Katerina med den lille på tur i byen i formiddag:

Det jobbes hardt med markedshallen Agora Αγορά, foreløpig fjernes det gamle ødelagte taket og det meste innvendig. Her er dagens bilder:

















Det har vært noen små jordskjelv de siste dagene både sør og nord for Hania, noen har nok merket dem. Dette er jo helt vanlig, ingen grunn til panikk eller bekymring. Her er dagens skjelv på 4,1 ved Balos utenfor Kissamos:



Ha en fortsatt fin dag i nord og sør, øst og vest.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Siste dagene i mars

Nyheter

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.