På tur med Erasmus-program

 

Hele gruppen underveis på turen, de tre til høyre og den rødhårete bak, er byens lærere,

Jeg er så heldig å få være turguide for 2. Epal, videregående yrkesskole, når de har besøk fra utlandet med Erasmus utveksling. I går hadde jeg med en gruppe med 14 lærere fra forskjellige land og fire fra 2.Epal Hania. Som oftest er det lærere med elever som deltar i disse utvekslingene, men denne gangen er det bare lærere, og bare kvinner. De er her med et program som handler om framtiden til lærerne på yrkesrettede videregåendeskoler. Det er enkelte skoler i Ungarn, Portugal, Italia, Spania, Norge og Hellas som deltar. Dessverre kom ikke lærerne fra Norge. De møtes i alle landene (til våren skal de til Norge) og deler erfaringer og tanker om framtiden. Ettersom yrkene forandrer seg med den nye teknologien, må også undervisningen forandre seg. Det er ikke alltid de samme lærerne som reiser fra hvert land til de forskjellige møtene, men flere av disse hadde truffet hverandre før. De sa at det kan være vanskelig å finne nok lærere, siden man må kunne bra nok engelsk og ha muligheten til å være hjemmefra en uke.

Her er noen bilder fra turen:





det blåste ganske mye som dere ser her,







På denne deres første dag med program, fikk jeg den ære å følge dem rundt og å fortelle litt av byen og øyas historie. 






I dag er de på tur til Iraklio med besøk på Knossos og det arkeologiske museet. Det passet bra at vi også besøkte Kastellihøyden med den minoiske byen Kidonia. Her så vi også utgravning som foregår nå om dagen! Alltid nye utgravninger og nye oppdagelser her på øya!


De var entusiastiske og glade i vinden, vi hadde vind fra sørvest. De fulgte med på det jeg fortalte og tok masse bilder!

Vi endte opp på Tamam, et av byens beste spisesteder, hvor vi var alene i den gamle delen på denne dagen i slutten av november. 



Her fikk vi som alltid virkelig god og spennende mat, god service og stemningen var høy. De ble bedre kjent, pratet om skolene sine og programmet de er med på. Etter litt vin og tsikoudia (raki), var de klare for tur i havna på egenhånd.



Med på turen var: Fra Italia: Angela og Carmen, fra Spania: Sonia og Alejandra, fra Ungarn: Judit, Csilla og Kuchta og fra Potugal: Manuela, Paula og Susana. De greske lærerne var: Vasiliki, Maria og Georgia og en Maria til, som møtte oss på Tamam. 

Jeg er heldig som får være med på dette, og jeg er veldig takknemlig over å bli spurt.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Småprat

Spilia

Hjemme igjen.

Nyheter

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.