Koronaoppdatering

 

Det blir kontroll av vaksinepass overalt,

Hei igjen fra Kreta. Jeg er passe lei av å skrive om korona, om smittetall, dødstall og vaksine, men så er det nødvendig allikevel. Som jeg har holdt dere informert om, så stiger tallene her som i de fleste land. I går var det over 6.000 og 59 bare i Hania. Regjeringen har besluttet å innføre nye strengere regler for uvaksinerte, i stede for å lukke ned samfunnet. 

I denne nye runden, fjerde smittebølge, prøver de med å stenge ute alle som kan ha viruset ved å forlange rapidtest eller vaksinepass for å handle i butikker utenom matvarer og apotek. Dette betyr at noen kjører type "click in the shop", hvor du kan handle utenfor butikken, mens særlig klesbutikker slipper kundene inn etter å ha kontrollert dem. 

Dette gjelder også kafeer og spisesteder, alle må vise vaksinepass eller negativ rapidtest for å sitte ned. For barn kan man ta selvtest på dem hjemme for å bli med i butikker eller ut å spise.

Alt dette startet i går, og vil også gjelde banker fra i morgen.

Sinnene er selvfølgelig i kok, men dødstallene er så høye, ca. 50 om dagen,  16.295 i alt, og sykehusene er allerede ganske fulle. At folk ikke vaksinerer seg forstår jeg ikke, men de skriker opp om demokratiet alle de som vil velge bort vaksinen. Det kan virke som om det blir en personlig kamp mot systemet, i stede for å tenke på samfunnet.  Nå må de altså ta og betale 10 euro for rapidtest hver gang de skal noe, i stede for å ta vaksine og få et vaksinepass!!


Handelsforeningen i Hania roper opp om de nye reglene og sier at det blir umulig for dem å klare å sjekke alle som kommer inn i butikkene. Det er klart det er tungvint, men mye bedre enn å måtte stenge alt igjen. Vi får se hvordan dette utvikler seg heretter.

De fleste som ligger på sykehus med covid eller dør av det, i Hellas er uvaksinerte. Over halvparten av befolkningen er vaksinert, men det er for få til at det stopper smitten. Tallene er 6.417.044 vaksiner satt i hele landet, 390.517 på Kreta inntil i dag.

Alle som vil kan nå få tredje dose av vaksinen, eller andre dose for dem som fikk vaksine i en dose. Selv har vi time i morgen for vår tredje dose både Jorgos og jeg.

Som sagt er jeg passe lei av alt dette, som alle andre i verden. Vi kan bare håpe at de skrekkscenarioene for jul som jeg leser om, ikke blir noe av. Vi får krysse fingrene, eller vaske hendene, holde avstand og bruke munnbind.

Jeg kan ikke annet enn å ønske dere alle en fin ny uke og håper dere holder dere friske. Som grekerne sier: Υγέια πάνω απο ολα! Helse først, som betyr, helsen er viktigst. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.