Tur i Gamlebyen med Erasmus utveksling

 




Husker du at jeg hadde hatt en spesiell byvandring med elever fra voksenopplæring i Platanias? En av lærerne som kom på tavernaen etterpå, Eleni ringte meg her en dag og lurte på om jeg kunne påta meg et nytt oppdrag. Hennes skole, 2.Epal, en yrkesfaglig videregående skole har besøk av spanske elever og lærere fra videregående som er her på utveksling, det heter Erasmus. De lurte på om jeg kunne guide litt i Gamlebyen uten betaling. Noen av skolens elever og lærere var også med. De som var med var: Spanske elever: Alvaro, Emilio, Andrea, Loucia, lærere: Addfo og Jesos. De greske lærerne: Eleni, Maria og Georgia, elever: Manos, Manos, Kostas og Apostolis.





Vi startet ut fra skolen som ligger i sentrum rett ved busstasjonen, og gikk ned til Gamlebyen. På runden var vi innom de viktigste stedene og så på historiske steder og bygninger. Jeg har fått bilder av to av lærerne, Georgia og Eleni, så jeg bruker noen av dem også.

 











 








Det som var så spesielt med denne turen var at de greske som var med lærte noe nytt om byen de bor i samtidig som de kunne vise gjestene den flotte byen og stolte fortelle om steder de liker. Gjestene hadde kommet dagen før og dette var deres første besøk i havna. De ble bedre kjent under turen og har nok hatt en fin uke. Dette er et flott opplegg når skoleelever får denne sjansen til å reise og å bli kjent med andre ungdommer og kulturer.

Jeg gleder meg over å hjelpe til litt og å spre kunnskap, og er ekstra lei meg over at mine byvandringer er over. Vi opplevde også på denne turen at de autoriserte guidene med sine cruiseskipturister så stygt på oss og kranglet om å komme før oss inn i synagogen. Lærerne tok opp kampen mot en sur guide og Erasmus-turen vant denne gangen. Jeg liker at unge mennesker er interesserte i historie og kan lære noe nytt som de kan ha glede av, selv om det er 5000 år gammel historie, eller "bare" 70 år, 2. verdenskrig! De spanske lærerne var veldig interesserte og fotograferte ivrig. 

Men altså, dette er ubetalt og frivillig og har ingenting med organiserte turer å gjøre bare så det er klart.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.