Byvandring med voksenopplæring

 

Elever, lærere og vaktmester Jorgos med kone( til høyre i bildet)

I går hadde jeg den store glede å få gå på en helt spesiell byvandring. Lambros fra Hania som har bodd 5 år i Norge og har vært med på flere byvandringer tidligere sendte meg en melding her en dag. Han går på voksenopplæring i Platanias med  turistnæring som tema, og klassen ønsket en spesiell vandring i Gamlebyen. Dette var helt frivillig og jeg påtok meg med glede utfordringen.
Lambros og meg



Det er så lenge siden jeg har hatt gleden av å ta en sånn tur. Vi startet opp på torget i Splantzia, med omtrent halvparten av dem som skulle være med. To lærere, Maria og Spiros var med fra starten av. Maria kunne selvsagt ting jeg ikke kunne og hjalp mye til. Skolens vaktmester Jorgos og hans kone Olga var også med. Jeg synes at det var en utfordring å fortelle på gresk for byens egen befolkning, men de var interesserte og en livlig gruppe. Vi hadde også en 6 åring med på turen, det var koselig!


ved utgravningene på Kastelli, lærer Spiros til venstre i bildet,


De går på skole tre ettermiddager i uka og de fleste jobber på hotell i sesongen utenom skolen. Skolen heter Platanias EPAL, som yrkesskolen vi hadde i Norge før, elevene lærer  bedriftsøkonomi med ekstrafag innen  turistnæringen. Dette er voksne i alle aldre og med forskjellig bakgrunn som ønsker å få en annen eller høyere utdannelse. Klassen har nettopp startet på sitt tredje år. 



Etter hvert som vi gikk rundt, ble vi flere og flere, mange kom rett fra en slitsom jobb på hotell.

Lambros til høyre og lærer Maria forteller,



vi beundrer solnedgangen,











på To Hania satt de vanlige musikerne og tok en sang for oss: "Den beste eleven i klassen"
"



med Dimitris, Manos og Lambros,



eieren av IL PADRINO, Dimitris


 Kvelden ble avsluttet på den italienske restauranten IL PADRINO i havna. Her koste vi oss med nydelige småretter, salater, pasta og pizza. Stemningen var høy og flere kom, både lærer og elev. 



Jeg traff på flere kjenninger både fra fjellklubben og venn av datter, Manos, som var mye hjemme hos oss i ungdommen.

jeg og Manos med Dimitris i bakgrunnen,

Med av elever var: Manos, Jannis, Korina, Flora, Eleni, Irini, Jorgos, Maria, Lambros, Dimitris 
og Zabia.

Jeg hadde stor glede av turen og restaurantbesøket med denne glade gjengen som ønsket å lære litt mer om byen de hører til. Grekerne er flinke til å glede andre og nyte livet og det ble en super kveld med nye bekjentskaper og møte med disse personene ga meg energi. Det er jo litt morsomt at det må en nordmann til for å lære bort litt av byens historie! NB; jeg har sluttet med byvandringer siden det ikke er tillatt å uten lisens. Dette var jo uten betaling og sett på som undervisning. 

månen kom opp over havna mens vi spiste.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.