En bytur i juni

 


Hei igjen, lenge siden sist. Jeg synes ofte at jeg ikke har så mye å fortelle, men i dag har jeg nok å skrive om. For det første har jeg vært en tur i byen, en sving nede i havna på kveldstid. Jeg fikk meg en runde i havna etter norskundervisning i går kveld, og det er åpnet overalt og det var mye folk ute og gikk. For det meste lokale på en tur i havna, lite turister. Det var en deilig kveld, akkurat passe behagelig temperatur og folk. Vi fikk oss et glass Harma-øl, min første øl på mange måneder! Deilig. Her er bildene fra turen: 
fra torget i Splantzia,

Min venninne som har klesbutikk der nede, klager og spør: Hvor er skandinavene? Vi selger ingenting! 

Det samme sier en elev av meg, som jobber i skinngata. De fleste turistene som er her nå, er fra Polen, Tsjekkia, Litauen og noen få svensker. Nordmenn, dansker og briter er savnet i Hellas.

I dag fikk jeg et deilig bad i Koum Kapi. Nymalte gelender, gatelykter og dusj!

Dagens nyheter er som følger: Skolene stengte i dag, og alle skoleelever har sommerferie, bare avgangselevene fra videregående har flere eksamener i juni. Samariaravinen åpner i morgen. Den har vært åpen fra Agia Roumeli og litt oppover, men nå åpner den offisielt, en og en halv måned etter normalen som er 1.mai.

Maratonen går av stablene på søndag, utsatt fra april, og i den forbindelse, blir det stengte veier til og fra Maleme. Jeg stiller med fotoapparatet parat her ute, hvor maratonløperne snur og løper inn til byen igjen. De starter før 07, fra Stadion.

Fra og med i morgen, utvides portforbudet, og også åpningstidene på spisesteder til 01.30. Det blir også lov med musikk, men ikke dans! Brylluper og andre arrangementer blir tillatt med 300 gjester.

Smittetallene går stadig ned, mens tallene på vaksinerte øker. Antall nye smittede i dag er 791, med 10 nye i Hania, som fremdeles regnes som orange, mens Iraklio og Rethimno har gått ned til gult  og antall som har fått en vaksinedose er 4.6 millioner i hele landet.

En liten ting til slutt, jeg får mange venneforespørsler på Facebook, unnskyld at jeg ikke svarer på dem, men jeg klarer ikke.

God helg, så skriver jeg igjen snart. 

Kommentarer

 1. Takk for gode nyheter om at smitten er på veg ned på Kreta øst for Chania, og bilder som viser en mye mer normal situasjon med ferdsel og folk som spiser ute. De fleste nordmenn drøyer med å reise fordi greske innreiseregler setter krav til fullvaksinering (to doser) og to uker i tillegg fra siste dose. De fleste nordmenn har ikke dette på plass før i august med den lave tilgangen det er til vaksiner i Norge. Forhåpentligvis kan Hellas og Kreta få så lavt smittetrykk utover sommeren at regelverket kan lettes på, da er vi mange som kommer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Alle forstår hvorfor turistene ikke kommer, og de fleste synes det er bedre sånn.

   Slett
 2. Takker for oppdatering, håper det åpnes opp for fort - for da vil det igjen snu tror jeg. Men satser på at de har kontroll. Vi står over denne sommeren, men tar en tur i høstferien.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir spennende å følge med utover.

   Slett
 3. Jan Ove A. Weidemann Brevad. Jeg har allerede bestilt ferietur til Platanias fra 21/9 - 5/10, og ser fram til å komme dit igjen. Bor som vanlig på Sonio Beach Hotel. ❤️❤️

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården