Åpning av turismen 2021

 


Da skriver vi 14.mai, og Hellas har offisielt åpnet for turisme i dag. Hva betyr det for oss som bor fast her i landet? Jo, fra i dag er SMS for å gå ut, historie. ENDELIG etter seks måneder kan vi bevege oss fritt og reise mellom fylkene. Skal man reise til en av øyene, må man ha med seg et vaksinepass, eller negativ covid test tatt 72 timer før reisen. Dette gjelder både med fly og båt. Dette er bra fordi det gir oss på øyene mindre frykt for smitte. Dessuten må alle reisende til Hellas ha med seg det samme. Det blir testing vilkårlig, som i fjor sommer. De som tester positivt, må på karantenehotell. I går kom første fly med svensker til flyplassen. 65 personer som skulle bo på All Inclusive i Agia Marina og Platanias. Det blir jo stille for dem der nå, nesten alt er stengt. Det tar seg vel langsomt opp mot midten av juni når skolene stenger. Spørsmålet er jo om folk kan reise inn i landene sine igjen etter ferien, uten karantene.

Med turismen kan man ikke lenger nekte landets innbyggere i å reise innenlands, eller handle fritt. Heretter er butikkene igjen åpne uten klikk og hent-systemet. ENDELIG!!!

Vi trekker et lettelsens sukk, MEN er det bra for smittefaren? Kanskje går det bra siden så mange vaksineres og det blir massevaksinasjoner langt ut i juli. Målet er å få alle som er i arbeid, både innenfor turismen og utenfor vaksinert nå. 

Skolene har åpnet igjen, men egentesting av alle elever og lærere.

Massetesting fortsetter overalt og hver dag, altså kan man testes når man ønsker det med rapidtesting.

I dag var jeg invitert til å delta i morgennyheter på TV2. Jeg ble kontaktet på Skype og deltok i nyhetssendingen klokka 09. Du finner det på Sumo, nyheter fra 14.05. Jeg svarte på spørsmål om åpningen av turismen. Ikke første gang jeg deltar i nyhetene, men tidligere har det vært på lokal-tv med Amnesty her i byen. Jeg tror det gikk greit, morsomt å være til nytte.

Her er bildene fra de siste dagene her i Maleme:

stengt hotell

åpen kafe,


kapersblomstring,


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården