Helg i Maleme


Ja, så er vi tilbake i byen etter en deilig helg i Uglehuset både jeg og hundene. Jorgos kjørte oss ut, og hentet oss igjen i dag, ellers holdt han til i byen selv. 
Her ser dere noen av dem vi deler gården med trær og busker med:
spurvene bygger reder og koser seg i trærne,

for andre året ser jeg dette flotte eksemplaret i gården,

Det var nokså kald vind og ikke noe badevær akkurat, men vi fikk oss noen fine turer på stranda allikevel.Dexter nyter å løpe fritt på stranda, mens Jack som er gammel og dårlig til bens nå, går oppe på veien. Jeg ser den svarte halen hans som står opp, mens vi går nede på stranda. Han holder øye med oss hele tiden. 

Vi fikk oss også noen fine turer i olivenlundene. Den gamle hunden følger etter i bedagelig tempo oppover, og nesten løper nedoverbakken hjemover! 
Dexter foran og Jack langt etter ned i bakken,

en geit på runde i landsbyen,

høna på vei hjem,gode venner på tur,

 


Det er stille i Maleme, men folk er ute i olivenlundene og gjør litt små-arbeide, og det pusses opp og klargjøres for en mulig åpning av hotell og spisesteder. Det males, rengjøres og renoveres.
 Når åpnes det så? Jeg leste i en norsk nettavis at Hellas åpner for turisme 15.mai. I artikkelen står det: "statsministeren sier", men det er turistministeren som uttaler seg til en utenlandsk avis. Alt er usikkert, det håpes at spisesteder skal kunne åpne 15. mai, under forutsetning av at smittetallene og antall døde av covid-19 går ned nok. Helårshotellene har kunnet holde åpnet hele tiden, men sesonghotellene, venter på klarsignal fra reiseselskapene. De selger turer nå, men ingen vet om landet er i stand til å ta i mot turister i stor stil før ut i juli. Kanskje....Ingen vet og mange håper. Forsiktig optimisme. 
Jeg fikk en telefon fra Sverige i dag, en venn hadde sett på svenske nyheter at Hellas åpner grensene 15.mai! Grensene har ikke vært stengt, men altså, det er tidlig enda. I dag åpnet videregående igjen, og jeg leser at av elevene i hele landet hadde 98 testet positivt på selv-testingen, og tilsvarende for lærere. I hele landet vel og merke. Dagens smittetall er 1606, mens Kreta hadde 45. 11 i Hania fylke, 13 i Rethimno fylke, 17 i Iraklio fylke og 4 i Lassithi fylke. Dette er en nedgang, og det er gledelig, vi håper på det beste.

Kommentarer

 1. Takk for info og bilder.😊

  SvarSlett
 2. Takk for hyggelig oppdatering. Flotte bilder som viser vår på Kreta. Skulle vært med duft og lyd. Ha en fin vår ☀️

  SvarSlett
 3. Hyggelig og følge med på bloggen din. Håper på en tur i september
  til platanias.

  SvarSlett
 4. Hei Aud,

  Alltid en glede å lese innleggene dine. Koser meg med bildene dine og minnene de frembringer. Håper på at det blir mulig å reise til Kreta til høsten.
  Begynner å få litt "abstinenser".

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, vi får vente å se hva sommeren bringer!

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.