Nyheter med været.

 


Vi har fått vinteren tilbake.  Vinden snudde og afrikavinden ble erstattet med sur nordavind. Det regner litt og er ellers sol, men kombinert med sur vind. Værutsiktene gir oss kalde dager og netter framover, og en god del regn. Vi har lagt vekk vårgarderoben igjen, og funnet fram vintertøyet. I kveld er det 11 grader ute, for noen dager siden hadde vi 28. Snøen som smeltet i fjellene, ble erstattet av ny snø i natt. Her ser du hvordan det blåste på moloen i morges:

 

Siden skolene startet opp etter juleferien, barneskolen med fysisk frammøte, og de andre med nett-undervisning, er det færre ute og går. I dag var det også så mye vind, at vi var alene på moloen, for første gang siden før jul.

Det er stor interesse for når samfunnet åpner opp igjen, og både de som driver handel, og kundene håper butikkene snart åpner igjen. Det blir visst kunngjort i morgen hva det blir til. Vi hører om den forrige måten: "click away," som ble stoppet, og en mulig ny måte, "click in the shop"! På grunn av at ved click away gjøres handelen utenfor butikken, og det blir kaldt, regn og snø mange steder i landet, diskuteres click in the shop. Tanken er at man skal bestille, få en sms med klokkeslett, slik det fungerte før også, men handle i butikken. Vi får se hva det blir til, og hvor lenge dette eventuelt vil vare. Det begynner å bli kaotisk i tilbringertjenester, post og courier jobber på spreng for å få ut til folk det de bestiller på nettet. Jeg venter enda på noe jeg bestilte før jul. I går kom det julekort og en pakke Stine sendte i slutten av november! Det var en etterlengtet hilsen med julete og sjokolade!

Det å ikke kunne handle her og nå er håpløst, når vi venter i ukesvis på det vi bestiller. Sms og portforbud etter 21 vil nok fortsette, og ingen vet om det blir full nedstenging igjen etterpå. Det tar nok en god stund før kafeer og restauranter kan åpne igjen. Ikke lett å sitte å bestemme nå om dagen, uansett så blir det feil for noen. Hvis det blir en tredje bølge, får regjeringen skylden hvis de har åpnet opp for tidlig. Alle som driver en form for business klager og sliter nå om dagen, og kundene savner tilbud. 

Tallene går opp og ned, og det er stadig en eller to nye kjente tilfeller her i byen. Men generelt er det nedstigende og spesielt tallet på døde går ned heldigvis! Vaksineringen går bra og raskt, og i morgen starter de opp med vaksinering utenfor sykehus og institusjoner. De over 85 er først ut. Man melder seg på digitalt og får sms med tid og sted. De som ikke kan gjøre det selv, de fleste, får hjelp på apoteket, hos fastlegen eller ved KEP( kontorer hvor man får hjelp til alt som har med det offentlige å gjøre.) 

Tar litt tid før vi under 65 blir innkalt tenker jeg.

Her er noen bilder fra turen i dag, så det er bare å nyte:


Kommentarer

 1. Hei! Jeg leser jevnlig bloggen din og har glede av det. Jeg lurer på hvor mye smitte dere har siden dere har så strenge tiltak. Klemmer fra meg og gode ønsker til dere alle.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for positiv respons! Det er tallene i hele Hellas som avgjør, heldigvis går smitten ned, ligger på rundt 800-600 nye tilfeller om dagen. Og dødsfall, rundt 40 nå.

   Slett
 2. Hei. Synes det er så utrolig trivelig å lese bloggen din, og av bildene dine kan jeg bare drømme meg bort til favoritt øya jeg bodde på for en del år tilbake. Hjertelig takk for en fin blogg 🌄💒

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, du skriver blogg selv ser jeg. Du får drømme videre.

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.