Tilbake med nytt fra Kreta

Elafonisi
Nå er familien reist, og stillheten har senket seg over Uglehuset. Jeg savner dem allerede. Må gå alene på stranda og det skjer ikke mye.
mormor bader alene igjen,
lek i bølgene i Maleme,
gøy med supbrett,
Vi hadde noen fine dager sammen, med akkurat aktiviteter til at vi aldri rakk å kjede oss. Kreta, Hania, Uglehuset mormor og papous, dette er en del av sommeren for dem. Vi badet masse, hver dag på mange forskjellige steder. I badetrappen, i Agii Apostoli, hvor de bodde på hotell, i bassenget på hotellet, i Maleme og i et basseng her, på Elafonisi og i mormors gård i et oppblåsbart basseng. Gode varme dager med guttene, mamma og pappa. Min svigersønn hadde et sup-brett med, og koste seg med det.

vi lager hjerte med steiner,
storebror har lært å svømme i sommer,


Vi rakk å besøke Kipos og kafeen der to ganger. Kikke på dyrene og leke på lekeplassen. Besøke brannstasjonen med papous som var brannmann i 35 år, og gå på gatemarkedet på lørdag. De lekte med de samme greske guttene som hvert år, Jannis, Manolis og Andonis, og spiste masse is!
For mine barn og barnebarn er Hania og Kreta et sommerparadis og det blir en helt annen opplevelse enn for andre turister. Minnene er gyldne og gode og vi gleder oss allerede til neste sommer.
forball med Andonis i smuget, språk ingen hindring

på laiki,


Jorgos kjører rundt på sin nye motorsykkel og vender seg langsomt til den, ikke så lett etter over 10 år med Harley.
Her er det ikke så mye turisme, men strengere koronaregler for hver uke. Nå skal man ha munnbind eller ansiktsmaske bortsett fra offentlig transport og supermarked som har vært påbudt fra før, i alle butikker, kontorer, frisører, osv fra i går. Alle bruker dem, turister og lokale. Det blir strammet inn på de allerede strenge reglene på arrangementer og man vurder bryllup og barnedåper på grunn av stor smittefare.

mye folk på Elafonisi,


Nå som jeg beveget meg mer rundt med familien, ser jeg håndsprit alle steder, færre stoler og parasoller på strendene, og færre bord på tavernaer. Bortsett fra Elafonisi, er det tydelig at koronaen legger en demper på alle.
De nye reglene er kommet fordi det er en liten økning tilfeller i Aten og Thessaloniki og fordi det daglig registreres nye tilfeller ved testing av turister. Nye tilfeller ligger på mellom 57 og 25, til sammen 4334, det er få nye dødsfall, vi er oppe i 203 og 8 ligger i respirator. Kreta har noen nye tilfeller, men det er få i øyeblikket og turister som har testet positiv, bor på egne covid-19 hotell i 14 dager. Synes synd på dem.
Kreta er et varmt sted om dagen, og varmere skal det bli mot slutten av uka. Kreta er trygt å besøke, men usikkerheten er likevel stor hele tiden, både for reisende og lokale.

Kommentarer

  1. Så fint å få litt oppdateringer, bilder og beskrivelser fra Kreta. Vi hadde tenkt oss 3 uker der i sommer, men neida.....det ble bl.a. gamle Strynefjellvei med 4-6 meter høye brøytekanter i stedet😊. Men NESTE år....blir det 4 uker på Kreta.....håper vi.

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk for tilbakemelding, håper neste sommer blir bedre ja.

      Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.