Siste nytt

Dette nye Corona-viruset har nå nådd Hellas også, foreløpig er tre personer angrepet i Aten og Nord-Hellas. Det skal ikke være noen alvorlige tilfeller, men panikken sper seg naturligvis. Media hauser jo opp frykten også, og informasjon kan ofte bli feil og skremme i stedet for å hjelpe. Uansett, her på øya har vi til dags dato ingen tilfeller, men så har jo ikke sesongen startet ennå.
Det er jo klart at folk blir redde, og økonomien er den som først blir rammet av dette viruset virker det som.
Helseministeren hadde pressekonferanse i formiddag, hvor han erklærte alle helgens karneval over hele landet for avlyst. Husk at det er torsdag i dag, og alt er klart over hele landet for større og mindre karneval. Hellas har lange tradisjoner og veldig mange steder arrangeres det årlig opptog og holdes fester. Patras har det største karnevalet, og de er i sjokk etter at nyheten ble kjent. Dette er jo en økonomisk ruin for alle arrangørene, og folk har jobbet i månedsvis på de flotte vognene de lager med nye temaer hvert år. Ordføreren i Patras sier de sannsynligvis vil flytte det til sommeren. Tusenvis har kjøpt fly og togbilletter dit, og har bestilt hotellrom.
fra karnevalet i Patras
I Retimno er de også i sjokk og sinne, og synes det er unødvendig å gjelde Kreta siden vi så langt ikke har noen tilfeller.
I Paliohora tenker de holde karnevalet allikevel, men som en demonstrasjon mot forbudet sies det nå i kveld. Dette er jo lørdag, vi får se...
Vi venter på nytt.
avlyst i Kissamos (Kastelli)også.
Ingen vet foreløpig om feiringen av rene mandag med utendørs arrangementer og drageflyvning blir noe av. ellers drar folk ut på egenhånd, men mye er planlagt og mat allerede kjøpt og betalt.

I Agii Apostoli hvor kommunen hvert år holder en stor fest, er kommunearbeidere igang med å rydde og reparere til mandag.
Som dere kanskje har fått med dere, har den uutholdelige situasjonen på de øyene hvor tusentalls flyktninger blir holdt, ført til opprør den siste tiden. Både lokale og flyktninger gjør opprør, og uropolitiet ble sendt til øyene etter ordre fra statsministeren. Det førte til stygge episoder, og i dag har de trukket seg tilbake. Situasjonen er farlig og stikken er tøyet lenger enn den tåler. Statsministeren Mitsotakis, reiser til Hios og Lesvos i morgen for selv å snakke med de lokale politikerne og besøke leirene, heter det i en pressemelding.
En lysere tone tilslutt.
Noen bilder fra en deilig tur til Halepa i dag:


fiskebutikk i Halepa pyntet klar til mandag,Det ble også et deilig bad på badeplassen Kouloura i solskinn og vindstille.Kommentarer

 1. En fullstendig meningsløs opphausing av denne virusfrykten !
  Dette viruset er jo mindre farlig for folk flest enn den vanlige sesonginfluensaen som vi får hvert år her hjemme i Norge.
  Dette kommer til å ramme turistindustrien hardt er jeg redd.
  Jeg merker selv at det ikke kommer nye bestillinger på mine leiligheter der nede. De siste to ukene har jeg fått en eneste bestilling. Det pleier å være mange bestillinger hver uke på denne tida.
  Har du hørt noe mer fra Paleochora Aud, om karnevalet ble avholdt ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi får håpe at det roer seg med virusfrykt. I Paliohora festet de i gatene i sine kostymer lørdag . Du se bilder her:https://flashnews.gr/post/418012/olh-h-palaioxwra-ena-apokriatiko-parti-fwto-ndash-binteo

   Slett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.