Junivandring


Som jeg har nevnt før, så virker det som at sommeren har kommet. Veldig bra for turismen så klart, men vi uffer og akker oss litt over varmen vi fastboende vet du. Nede i badetrappen har naboene begynt å dukke opp, og i dag fikk jeg lurt Katerina dit for årets første bad. Hun nøt det kan jeg fortelle, så da er temperaturen super! Skolen er snart slutt og vi kommer til å merke det her i byen på flere måter. Barn og unge på stranda og i badetrappen, mange familier fra fastlandet kommer til Hania på ferie, og barnebarn blir sendt til besteforeldrene på ferie.
I går var det ok, men varmt og den store flotte gruppen på 11 som ventet ved kontoret til GS, var klare! Med på turen var: Marianne, Karine, Arnt, Åge, Wenche, Angelina, Silje, Grethe, Kristin, Eli og Rita.
Flere aldersgrupper, en blanding av gjengangere og nye, blide folk.
Vi fikk en fin runde med kirker, morbærplukking på bymuren. Bra å ha med noen høye, som rakk opp til de søte svarte bærene.

morbærplukking,
En runde i den jødiske og den venetianske delen.
ned trappen fra muren,
Det merkes at det er flere turister her nå, kan til tider være ganske trangt nede i havneområdet.Oppe på Kastelli høyden besøkte vi alle hjørner og utforsket utgravninger, klosterruiner og utsikt, før vi klatret ned til båthavnen.
en bil forsøker å parkere, mens vi går forbi,

I Koum Kapi tok en liten stopp i nærheten av badetrappen, jeg fortalte historie og vi besøkte monumentet over den torpederte båten med alle de arresterte jødene ombord fra mai 1944.


monumentet over jødene,

Stor takk til alle som gadd å stille opp på denne onsdagen! Ny runde neste onsdag klokken 18.00, og så drar jeg til Norge, og neste tur blir  10. juli. Les mer om turene mine her: https://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/
eller her:
https://www.facebook.com/events/264762627806637/?event_time_id=264762674473299

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården