En Imbrostur

I dag har jeg hatt med to hyggelige amerikanske ungdommer, Mattew and Jessica på tur. De er på en Hellas-turne, og hadde booket inn en Imbros tur med GS. Jeg tar de få turene som har blitt booket gjennom et lite reisebyrå i New York. De er privatturer som organiseres gjennom dette amerikanske reisebyrået. Vil man bli kjørt og  guidet blir det en dyr affære. info her:https://fabulouscrete.com/tour/natural-tour-imbros-gorge/ Vi plukket opp vennene på et hotell i Agia Marina tidlig i morges, med søvn i kroppen og Dimitris kjørte som vanlig. Morgenen var litt overskyet og det småregnet underveis over fjellet til Askifous. Der klarnet det opp, og nede ved starten til ravinen, var det klar himmel og fin temperatur.
Vi tok et stopp på kafeen med Dimitris for å spiste de lokale sfakianes pites, før vi begynte turen vår nedover denne vakre, og forholdsvis lette ravinen på 8 km.


masse sauer,
ved inngangen,
For disse ungdommene fra en storby som New York, med travle liv inne på kontorer, var denne turen er unik opplevelse. De pleide ikke gå på tur i naturen, eller "hiking" som de kaller det. Jessica jogger, og Mattew spiller golf.
Vi var så og si alene i ravinen fra starten, men etterhvert møtte vi en del franskmenn og tyskere på vei opp.
Sauer og geiter, ville blomster og natur var helt nytt for dem. Dessuten hadde de vært på øyhopping og ankom Kreta sent i går kveld fra Santorini, og syntes at Kreta var veldig grønn og mye mer spennende.
valmuer overalt i ravinen,

også  disse, 

Mattew og Jessica,


Turen gjennom ravinen bød ikke på noen problemer, de var spreke og raske.

Det ble en del bilder underveis til å sende hjem til USA og skryte litt av hvor spreke de var i dag!

Vi ble plukket opp av Dimitris ved enden av ravinen etter 2 1/2 time og så kjørte vi ned til Sfakia for et forfriskende bad på stranda der. Det toppet turen syntes de, bade i det klare vannet på Sørkysten er en glede, særlig etter en svett tur.

vel nede ved Komitiades,

stranda i Sfakia,
Denne ravinen er for "alle", barn og middels trente også.
Vi stoppet og spiste, lam, geit, kalitsounia, ost og fylte tomater på Panorama taverna oppe i Askifous.
Så sitter jeg her da, smilende lykkelig og glad over nok en tur i Kretas vakre natur!

Ps. Vi har 2 påmeldte både til neste mandag 3. juni og mandagene etter 10.og 17.juni, på Douliana-turene, men vi trenger flere påmeldte for at det skal bli tur!https://www.facebook.com/events/736720853396038/

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.