Mine turer i 2019

Nordmenn på byvandring i 2018,
I år, som de siste årene, vil jeg fortsette med turene mine uten noen forandringer i dager eller tider. Jeg starter opp offisielt den 17. april med byvandring. Vi starter klokken 17.00 i hele april og mai, mens vi i sommermånedene går klokken 18.00. på høsten , swptember og oktober starter vi klokken 17.00 igjen. Alle møter opp ved kontoret til reisebyrået jeg samarbeider med i Gamlebyen vi starten av turene. Adressen er : Episkopou Chrisanthou 37. Denne gaten ligger parallelt  med Halidon, hovedgaten ned mot havna. GS Tours kontor ligger bak Domkirken. Kjøp gjerne et bykart, det er alltid greit.
GS Tours kontor,
Byvandringene er lagt opp for at dere skal få oppleve havna og Gamlebyen med nye øyne. jeg tar dere med i smug og deler av byen dere ikke vanligvis går i, og forteller all historie som er av interesse, og vi snakker 5000 år! Vi besøker kirker, moskeer , ruiner, utgravninger, muren og mange bydeler. Masse muligheter for å ta flotte bilder, og jeg guider på norsk eller engelsk etter gruppen.

i all slags vær,


alle aldre,

fine bydeler,


De ansatte på kontoret svarer på alle spørsmål om turene, du kan sende mail: info@gstours.gr  eller ring gjerne: 0030 28210 43243, de snakker bra engelsk, men ikke norsk! Betaling foregår på kontoret. Det kan bestilles private byvandringer også på andre dager og tidspunkt. Gode sko er nødvendig og vann er alltid lurt å ha med!!
Turen koster 20 euro pr voksen, og 15 for barn.
Vi har et stopp på lokal taverna i bydelen Splantzia der turen ender for dem som ønsker dette, for smak av lokale mezeretter. Det koster 5 euro pr. person.
koselig å spise lokalt på Bourbous i Splantzia,
Påmelding er ikke nødvendig til byvandringene, men det er greit for oss å vite om noen kommer. Påmelding kan skje via nettsiden til GS, Fabulous Crete: https://fabulouscrete.com/tour/the-locals-walking-tour-of-chanias-old-town/
ved en telefon til kontoret, eller melding til meg.
Turene går uansett vær og med en person.
fra den siste turen i forrige uke,
På mandager kjører vi ut av byen med GS Tours biler til vakre Apokoronas området. Vi henter alle på deres bosted og alle kjøres hjem igjen etterpå. Turene starter rundt 09.00 og vi er hjemme igjen rundt 15.00.
Vi starter i landsbyen Douliana og går ned til kysten til Almirida hvor vi tar et bad/ en øl eller kaffe, før vi blir kjørt videre til lunsj i Fres.
med sjåføren Dimitris til venstre,

i Douliana,

underveis,


fra hulekirken,
Fotturen tar ca 1 1/2 time og er på ca.4 km i lett terreng, sti, kjerrevei i vakker natur. Vi går gjennom frodig natur til en hulekirke, så tar vi den gamle veien ned mot kysten, og utsikten både mot fjellene og sjøen er spektakulær. Det er noen slake oppoverbakker i siste del av turen, og det kan være veldig varmt! Men da venter en kald øl, et bad eller bare en pause!!
bra med stopp ved stranda,
Det er mulig å sitte på ned for dem som ikke klarer å gå dette stykke.
Vi blir så lenge vi har behov for det i Alimrida, og kjører så videre.
i Fres med Maria og Vangelis

I landsbyen Fres spiser vi lunsj på torget hos Maria og Vangelis og nyter tradisjonell hjemmelaget mat. Denne landsbyen og disse menneskene må oppleves!
lunsj i Fres
Påmelding er helt nødvendig da transport er inkludert og vi må hente dere. Alle må ringe eller stikke innom kontoret og snakke med de ansatte der for påmelding og adresse/ navn på hotellet. Dere kan også booke på her: https://fabulouscrete.com/tour/douliana-almyrida-nature-walk/
Prisen er 48 pr.person og da er transport, guiding og lunsj inkludert. Hvis en ikke har betalt på forhånd, betales det kontant i Fres ved lunsjen. Vi tar grupper fra 3-8 og over 12. Det er altså ikke alltid sikkert det blir tur den mandagen dere måtte ønske. Har dere to alternativer, er sjansene større! Vi gjør vårt beste for å få alle med. Mandag 27.mai blir det ingen tur, da jeg har en privat Imbros tur.

Hvis noen er interessert, kan man melde seg på til en Halepa-tur. Halepa er en spennende bydel utenfor Hania. Vi går dit fra GS Tours kontor, og turen tar ca. 2 timer.fabulouscrete.com/tour/halepa-tabakaria-walking-tour/
på vei til Halepa denne uken,ved badeplassen i Halepa,


Jeg tar disse turene på fredager klokken 18.00. Prisen er 20 euro og det er lett å gå. Vi går langs veien og legger opp tempoet og lengden på turen etter behov. Fullt av historie og veldig hyggelige nabolag der ute. Påmelding til kontoret, eller ved melding til meg.
Jeg har også en egen nettside med alle opplysninger om turene mine:
https://hverdagsliv-pa-kreta.webnode.com/
Og tilslutt legger jeg ut arrangement på Facebook siden min Bloggen Hverdagsliv på Kreta.
Alle turene mine er barnevennlige, og jeg legger opp byvandringene etter behov, så mottoet er at "alle" skal kunne være med. Rullestoler, krykker, staver, barnevogner, alle kan være med. Dessuten kan man gå ut av runden når som helst hvis man blir sliten eller får vondt.
rullestolbrukere hjertelig velkomne!!
Det er mulig at jeg blir borte noen uker i juli, men jeg vet ennå ikke helt sikkert, eller når. Ps. å trykke på skal på et facebook-arrangement regnes ikke som påmelding. Helt ok for byvandringer, men ikke for de andre turene. Trykk gjerne skal hvis du skal være med!

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.