Nyheter med været.

Været i formiddag,
Det blåser og regner og vi hadde en spesielt stormfull natt her på øya. I Hania blåste det voldsmt, og jeg lå å hørte på vinden i natt. Her er dagens bilder fra havna, jeg forøkte å ta bilder mens jeg holdt paraplyen og det var ekstra vanskelig da vinden tok tak i paraplyen og vrengte den. Men jeg ville jo beskytte kameraet mitt vet du! Her er resultatet:
ikke lurt å gå til fyret i dag,


en gruppe turister i havna, ikke lett med paraplyer i dag,

arbeidene i Halidon fortsetter,
Oliventrær har igjen blitt tatt av vinden, og i en gate i Iraklio falt et tre på en parkert bil!
her falt det grener i gaten, tatt etter at kommunen hadde ryddet,

På østsiden av øya går det offentlige ut og advarer folk mot vinden og gir regler om hva man bør gjøre med fiskebåtene, dyrene og objekter som kan ødelegges av stormen.
Fergen som la ut fra Pireus i går kveld, hadde store problemer med å legge til i Soudabukta i morgens. Det tok 2 timer før skipet kom til kaia ved hjelp av losbåter.
Det har jo vært fergeforbud i mange dager, men de siste dagene gikk de som normalt. I går kveld var det helt ok, men i de tidlige morgentimene ble det brått voldsomme storm vinder. Nå vet vi ikke hvor lenge forbudet kommer til å vare i denne omgangen. Dette er jo helt normalt for årstiden, men allikevel et stort problem for alle som bruker fergene til frakt, de som bor på mindre øyer uten flyplasser, og alle som har planlagt en reise med fergene. Flyene har jo ikke plutselig plass til alle, og har du kjøretøy med, må du bare vente. Det kan være dager om vinteren da vi har stor mangel på varer i butikkene her på øya, men vi har jo stor produksjon av alt, så det er mest frisk melk som er problemet. På mindre øyer uten egen produksjon av grønnsaker og frukt er problemet mye større.
Vintersalget er i gang i Hellas, og for den som er her nå, kan det være gode tilbud i de flotte butikkene vi har!
To store temaer opptar landet bortsett fra vintersnøen og stormværet, situasjonen på øyene som har uforholdsmessig stor befolkning av uønskede flyktninger og regjeringskrisen som vi er oppe i som følge av uenighet om Preves-avtalen som statsministeren inngikk med nabolandet om navnet til landet FYROMs rett til å hete Nord- Makedonia. De fleste politiske partiene var uenige og nå som det ble godtatt i FYROM, trakk samarbeidspartiet ANEL seg ut av regjeringen. Dette er en varm potet, og nå er det et mistillitsforslag oppe til avstemning i parlamentet (Vouli). Vi avventer resultatet med spenning og faren for nyvalg er stor.
Tsipras taler for sin sak,

avstemning i Vouli,
Husk at denne strømmen av flyktninger som ankommer Hellas, Italia og Spania og dermed krisen ikke har stoppet, eller blitt noe bedre. Snarere mye verre. I 2018 ankom 48.000 Hellas i båter, til fots eller de kom over elven Evros i Nord-Hellas. Forholdene i flyktningeleirene på øyene er helt grusomme, og mye verre enn i fjor på denne tiden.https://www.euractiv.com/section/future-eu/news/moria-refugee-camp-on-greek-island-of-lesbos-hell-on-earth/
leir i Nord-Hellas,
Den engelske NGOen Oxfam skrev en meget kritisk rapport nettopp og den har gjort inntrykk. Les om den her:
Hvis du ønsker å følge dette, kan du også lese alt "Dråpen i havet" skriver. De er tilstede i leiren Moria på Lesvos.https://www.drapenihavet.no/
 Det spiller jo ingen rolle hva hver enkelt av oss mener og synes om flyktninger og deres rettigheter til å leve i fred, men det gjør en stor forskjell hva de frivillige gjør for å hjelpe.
 Der politikerne i hele Europa og USA har vist seg å være helt ubrukelige, stille de frivillige som alltid opp. Leger, sykepleiere og vanlige folk som deg og meg, gjør en enorm forskjell. Men det er ikke nok, politikerne må snu, menneskerettighetene til disse uskyldige barn, unge, kvinner og menn  må telle. De er IKKE mindre verd enn oss, disse barna er ikke mindre verdt enn våre barn.......
Regn, kulde og udugelige politikere, stengte grenser gjør livet helt uholdbart for dem, og de har flyktet fra krig, uro og forfølgelse.......

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården