Hverdagsprat

Januar er snart over og her kommer månedens siste innlegg. Kom nettopp hjem fra kino. I, Daniel Blake, en vakker trist film om menneskers kamp mot fattigdom og byråkrati dagens England. Jeg er rørt og anbefaler filmen på det varmeste!

Noen besøker Hellas i en uke i juli/august, noen kommer hit i måneder av gangen om vinteren, noen kommer på motorsykkel og besøker hele landet!! Et par fra England er på Europatur med motorsykkelen sin og fortiden er de på Kreta. Et tøft par som elsker reisen sin, og forteller til lokalavisen om sine opplevelser. De er veldig begeistret for Kreta og dens gjestfrihet!
Den siste tiden har det vært diverse arrangement om turisme her i byen, og diverse undersøkelser blir lagt fram. Som hva turistene liker, hvor de drar og hva slags land de kommer i fra. På toppen  av listen fra 2016 over steder de besøker er museum, arkelolgiske steder, kirker og klostere. Den grønne kolonnen viser de som kommer for første gang, og den gule de som kommer igjen. Elafonissi er nr 2, Balos, Falassara, Knossos, Sougia, Aptera of så Festos til slutt.
Neste figur viser hvor de kom fra:  Sverige, Norge, England, Danmark, andre land, Tyskland, Polen, Finland, Italia Kypros og Belgia.
Mine partnere Dimitris og Jannis var tilstede på et årlig vinarragement som heter Oinokritika Kretensk vin. De arrangerer vinturer hver uke til de forskjellige vingårdene i området og delte ut brosjyrer. Det var vinsmaking og informasjon om de forskjellige vingårdene i distriktet.
gutta på stand,
Optimismen er stor innfor årets sesong og man håper på mange turister med interesse for å se og oppleve det øya har å by på!
gode viner,
Andre besøkende til landet her er de ulykkelige flyktningene som har strandet i landet uten sjanse ti å komme videre eller menneskelige leveforhold. Den siste uken døde det tre unge menn i en av leirene. De lever i telt uten oppvarming og står i fare for å fryse eller sulte ihjel.
uverdige forhold,
En baby døde også i en annen leir og dette er på nyhetene hver dag!! Landet er opprørt, politikerne diskuterer til de blir blå i ansiktet, men grensene er stengt nord over og menneskene lever under ekstreme forhold. Jeg vet mange av dere ikke liker at jeg nevner dette, men det er stor en del av vår hverdag her. Den norske private hjelpeorganisasjonen "Dråpen i havet"  er til stede og hjelper hver dag, alle kan støtte dem økonomisk  ved å kontakte dem. Les på deres hjemmeside:https://www.drapenihavet.no/no/hjem/ eller på  Facebooksiden deres Dråpen i havet, hvis du føler at du vil gjøre noe for disse menneskene!
Amnesty International sender representanter til Hellas neste uke for å undersøke forholdene og sende rapport fra flyktningleirene i landet, og Amnesty Norge har en aksjon til støtte for flyktningene i Europa som fryser ihjel. Les mer her: https://www.amnesty.no/aksjon/asyls%C3%B8kere-risikerer-%C3%A5-fryse-ihjel
Her på øya har kvoten med familier kommet og bor i hus kommunen har leid til dem, men uten at det blir skrevet om i avisen eller at noen utenom de lokale hjelpeorganisjonene og kommunens folk kjenner til dette. Vi har jo mange høyre ekstremister her, så de får leve i fred. Jeg tenker på hvor mye de har vært igjennom.
Jeg ser også Flukt på NRK og det rører meg veldig.
Vi snakkes.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.