Bryllup og barnedåp.

Her er bryllups seremonien i gang,


Dagen derpå, bryllup og barnedåp vel overstått og alle hjerter gleder seg!!! Vår niese Rafaella giftet seg i går, og lille Jannis ble døpt. På Kreta er det vanlig med veldig store bryllup og "alle" blir invitert, dette var også et stort bryllup selv om bruden hadde ønsket seg et mye mindre.Men for oss var det " vårt" bryllup og ikke bare ett av de mange vi blir invitert i. Vi har bare to nieser i hele verden, og den ene giftet seg! Vi liker Mihalis, brudgommen veldig godt og hadde gledet oss lenge. Jeg har vært med i prossessen med valg av brudekjole,og jeg synes hun gjorde et strålende valg, med god hjelp selvfølgelig! Brudeparet, forlovere og dåpsbarnet hadde All Star på.
La meg begynne med pynting av bruden fra morens hjem.
Vi var samlet  hos Katerina en del venninner av Rafaella, familie og Tonia, Michelle og jeg. Katerina hadde pyntet inngangen til blokken og det var fotografer til stedet.
Bruden med kjolen og brudskoene, All Star!!
Og hunden til Rafaella Precious var pyntet med sløyfe og fikk være med på noen av bildene. Lille Jannis var i sitt ess og lite visste han hva han skulle gjennom senere!
Tonia og Precious,

fotografering,
hun er klar til å dra til kirken,
Vi kjørte tutende til kirken oppe ved Venizelos gravene på toppen av åsen. Der ventet brudgommen Mihalis på sin brud med masse gjester. Gudfar Jorgos som også er min manns og Katerinas fetter og Spiros beste venn, fulgte bruden opp til kirken i stedet for far Spiros som døde for noen år siden, og er dypt savnet og onkel Jorgos holdt brudesløret.
bruden med mannlig støtte,mor,søster og sønn,

vi toger opp til Mihalis ved kirken,
Særlig på dager som denne kjennes det ekstra godt.
Bryllup og barnedåp foregår ute, siden kirken er så liten og dette er et veldig populært sted for sommerbryllup. Seremonien foregår ute under pinjetrærne og utsikten til byen er fantastisk.
flott utsikt,

Lille Jannis som skulle døpes, gråt seg gjennom hele bryllups seremonien, som tar ca 45 minutter.
mange tårer på mormors skulder,

flott par,

med brudekransene,

mye folk og fotografering,

min familie,
Isaias dans, del av seremonien,
Etterpå var det hans tur, og det var masse gråting hele tiden. Du vet disse greskortodokse seremoniene tar jo lang tid og er veldig innfløkte. Lille Sebastian ble båret rundt,og Daniel ble litt lei, og vi gikk rundt i den fine parken.
alt klart til dåp,

Sebastian på pappas arm,
Jannis skrek i vilden sky og det var litt av et skue. Lille søte gutten. Tante Dimitra var gudmor, eller nonna som det heter på gresk og hun tok oppgaven veldig alvorlig!
før dåpen presten leser og alle venter,

barnet skal kles naken,

på vei ut,

klar til å dyppes i vannet,

på gudmors arm,

etterpå på med nye klær og velsignelse,
Så kjørte vi ut til Maleme og det flotte stedet Alkion hvor bryllupsfester ofte foregår.
Fredrik og Stine på Alkion,

levnde musikk og god mat og drikke,

tremenning Panajiotis fra Aten i prat med Fredrik,
Det blåste mye der, og det var kaldt for alle damene i tynne sommerklær og ermløse og korte kjoler og det ble samlet sammen det man hadde av varme jakker og sjal fra husene til brudeparets familier og fikk kledd litt på de gamle og forfrosne gjestene. Etter en stund la vinden seg heldigvis. Mine barnebarn sovnet tidlig og sov i bilsete og vogn, mens det lille dåpsbarnet holdt ut litt lenger. Etterhvert våknet Sebastian og var lykkelig og blid som en sol.
Jannis er våken,

Daniel sover,

og Sebastian våknet opp,
Ungdommen danset kretensk folkdans hele kvelden, etter tradisjonen, og det var en flott gruppe som spilte ikke for mye lire som er ganske slitsomt i lengden.

Mihalis danset hele kvelden i sine All Star brudgomssko!
Brudgommen med søster Litsa.
I dag har vi alle vært trøtte og slitne, men lykkelige! Rafaella og Mihalis er lykkelig og Jannis har fått offiselt navn, som sin farfar. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Nyheter fra Kreta

Livet på Kreta i heten.

Siste nytt

Julikvelder i byen.

Julihverdag i Maleme

Tur til Falassarna

Lokale nyheter

Siste nytt

Kveld i Hania

Tanker fra gården