Langfredag.


I dag er det påskeaften og det er gudstjeneste i aller kirker om kvelden, som slutter ved midnatt med stor feiring av Jesu oppstandelse. I går var det altså langfredag og vi feiret at Jesus ble lagt i kiste og den bæres rundt i byen, eller landbyen. Her i Splantzia skjer dette klokka 21 etter mange timers gudstjeneste. Katerina og sønnen Paris kom innom og vi gikk ned til kirken. Der fant vi noen bekjente som vi pratet med mens vi ventet på at prosesjonen med Jesu kiste, To Epitafio,Το Επιτάφειο kom ut av kirken og ble båret forbi oss.
"kisten" bæres ut av kirken,

mye folk utenfor kirken,
Vi fulgte med prosesjonen nesten rundt ( Agios Nikolaos kirken har en 1 1/2 time lang runde!), og gikk så tilbake til kirken og ventet på en kafe til prosesjonen kom tilbake litt etter 22.30!!
prosesjonen i Daskalogianni,

i Koum Kapi,

tilbake i Splantzia,


vi går fra Koum Kapi i smågatene,

Katerina og jeg var ganske trøtte og slitne i beina etter at vi først hadde gått på en 2 1/2 times tur i området rundt landsbyen Kournas som ligger ovenfor innsjøen. Vi hadde selvsagt med de fire hundene i alle aldre, Moka på 8 måneder med masse energi og lange sterke ben, Ektor 8 år, men litt revmatisme i det ene benet, han gidder ofte ikke gå særlig mye og stopper fort opp, Jack på 9, lat med tung kropp og korte ben, og tilslutt Daisy på 12, gammel dame med ørsmå ben. Jorgos kjørte oss opp, og vi avtalte å møtes igjen langs veien etter noen timer. Du kn lese mer om områder og tur her i innlegget fra 06.0.2014 og 02.06.2014.


sauene er jaget unna veien,

her stoppet vi og ga hundene vann fra springen,

koselig vei,

For en flott dag!!! Fantastisk natur og utsikt. Hundene løp etter sauer, luntet ellers avgårde i behagelig tempo,og Ektor viste ingen tegn på å bli sliten!! Ingen  problemer med benet i det hele tatt. Late Jack luntet fornøyd avgårde og Moka løp lykkelig rundt. Lille gamle Daisy ble båret en del, men hun var i topp form hele veien.
Georgoupopoli i det fjerne,


Psiloritis,


Moka fant litt skygge,
Vi gikk langs grusveier og landsbyveier og langs bilveien på slutten til Jorgos fant flokken på vei nedover mot innsjøen.
Daisy måtte bæres litt av og til,

vi nærmer oss bebyggelse,

margariter i veikanten,

flotte kaktuser langs veien,

Ektor går på automatgear,
på vei mot innsjøen,

den glade vandrer Aud med en hale av hunder,

 Vi fikk oss en hvil ved innsjøen med god mat, vann og øl, og et godt bad for meg og Jack. Vi delte ut medaljer for deltagelse:
Moka i kategorien valp
Ektor i kategorien hund med stive ben
Jack i kategorien lat hund med korte ben
Daisy i kategorien eldre dame med fyrstikkben.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.