Lokale nyheter.

Hei, igjen.
Litt lokale nyheter til deg i dag.
SISTE NYTT: Vi hadde et jordskjelv klokka 15.15. Jeg satt i gården og leste og jeg kjente det, men Jorgos var på kjøkkenet og merket ingenting. Det var på 4.7 og helt normalt uten skader. Du vet disse forholdsvis små skjelvene har vi hele tiden, og siden senteret er i sjøen gjør det lite skade. Av og til er det størrelse på dem selvsagt.
Episenteret til dagens jordskjelv,
 Hania har stadig noe nytt og spennende å by på. Ved siden av alle de små stedene med flott levende musikk og alle utstillingene vi stadig har, er det også større ting på gang om dagen. Vi hadde en flott teaterforestilling med den teatergruppen jeg er med i (spilte ikke selv dessverre) hele helgen. Det var kjempegøy, og de var veldig flinke. Flott spill og flotte kulisser. Vi går å lærer å spille teater og vår lærer Maria setter opp stykkene og de medvirkende lager kulisser, sminker, finner kostymer, musikk, osv. De trakk fulle hus fra fredag til mandag og det var en kjempesuksess.Neste gang håper jeg er med selv!!
fra forestillingen,
I morgen starter en av de mange festivalene som byen har, den 3, dokumentar festivalen som heter "Cine-istories". Den starter klokka 19.30 i morgen på byens kulturhus, og varer frem til søndag den 1. november. Masse flotte dokumentarfilmer fra hele verden. Dette er som du forstår et ganske nytt prosjekt med stor suksess. Det er gratis inngang, men man oppfordres til å ta med tørre matvarer til trengende familier.
stadig nye løp i byens gater,

til gode formål,
Det har vært et veldedighetsløp en natt og vi hadde også en rullestolbruker med.
Santa Run forbereder sitt 5.arrangement og søker frivillige i disse dager. Gå inn på siden deres Santa Run Chania, og meld deg på som frivillig hvis du bor i byen og skal være her i romjula!! Alt er basert på frivillige og sponsorer og alle inntektene går til barneorganisasjoner i byen vår. Hvert år øker antallet medvirkende og  hjelpen.
Santa Run nr.5 kommer.......
På lørdag klokken 18.00 kan man se operaen Tannhauser direkte overført fra Metropolitan Opera i New York, på KAM (Det store Arsenalet) i båthavna.
fra Tannhauser,
Andre type nyheter er at Samaria ravinen er stengt for i år grunnet voldsomt regn som har ødelagt mye av stien. Arbeidene er på begynt, og vaktene blir i ravinen til ut uka.
Samaria er stengt,
Museet til Elefterios Venezelios i Halepa som har vært stengt lenge pga opppusning, åpner igjen med stor åpning og landets president på søndag. Husk at han var født i Mournies utenfor Hania og landets første statsminister etter tyrkervelde. Stor mann både for byen, øya og landet!!
Venezelios hus i Halepa i Hania,
Det er stor motstand mot forslag om å selge flyplassen til et tysk firma. Ordføreren og byrådet er i mot det, men det er jo et statlig drevet foretak og havner og flyplasser går stadig over til private dessverre. Alle inntektene fra driften vil havne i tyske lommer. Folk i byen er også imot det. Du som turist vil kanskje tenke at alt blir bedre for deg, jeg vet ikke...
I morgen er det som kjent 28. oktober NEI dagen, OXI, med parade klokka 12 i alle byer i Hellas. Med skole elever, militære, speidere, Røde Kors,danseskoler osv. Se tidligere innlegg fra 28. oktober.
det arbeides med temaet på skolene.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.