Kassiani og Nikoletta og en tur til Nopigia.

Nopigia.

22.juli i dag,en trist merkedg for Norge. Dyp sorg som aldri heles helt. Det å miste et barn eller en kjær er aldri noen en kommer helt over,og særlig når det er så rått,brutalt og full av hat. Hva kan jeg si? Vi sørger g minnes og ønsker at livet må gå videre for alle som overlevde med sår i sjelen og på kroppen,og alle involverte på noen måte.
La meg heller gå over til en lysere tone.
Hvis du tenker på å bygge deg,eller leie deg noe på Kreta, har min datter Tonia en venninne der familien har et firma. De heter Vlazaki Constuctions, og er behjelpelige med hva du måtte ønske.http://www.vlazaki-constructions.gr/en/.
Kassiani, Gro og meg på kafe i Splantzia,
 Her kan du lese om dem. Kassiani Zelialidou moren,er arkitekt og har hatt dette firmaet i 35 år. Nå har datteren Nikoletta Vlazaki kommet hjem fra England ferdig utdannet ingeniør,og er på full fart inn i firmaet. De ønsker kontakter med Norge og potensielle kunder fra Skandinavia generelt. Nå ønsker de samarbeid med Tonia til oversettelser og som tolk hvis nødvendig. Tonia skal være her utover til jul. De snakker selvsagt utmerket engelsk,og både finner tomt og bygger hus for deg, og samarbeider med et annet firma cgt og har all kompetanse du trenger til renovering,bygging og utleie.De finner også hus som er til salgs for deg. De har også en norsk kontakt, Tommy Amundsen.

døtrene Aleka og Nikoletta,

Tonia og Nikoletta

hele gjengen på kafe.

På søndag tok vi oss en tur ut til ett av mine yndlingssteder her på nordkysten, Nopigia. Jorgos, Gro,jeg og hundene. Dette stedet  er en perle får den som vil litt vekk fra kjas og mas og overfykte strender. Det ligger i Kastellibukta helt til høyre på Rodopou halvøya. her er det en lang strand med rullestener som går helt til byen Kastelli i andre enden.
Utsikt mot Mithina og Kastelli,
Noe få steder er det sandstrand også, som nedenfor sommerboligene først i Nopigia,og nedenfor camping Mithina litt nærmere Kastelli. Hele denne strekningen er stilleog vakker. Nopigia har også en camping,og her har jeg og Tonia campet i årevis hver sommer. her er det et fint svømmebasseng, rent og fint i leiren, butikk, taverna, campingkjøkken, vaskemaskiner, strøm til campingvogner og bobiler og selvsagt rene dusjanlegg.
Campingen ligger flott til,
Spennnde klipper i sjøen.

organisert og rent,

svømmebassenget,
vaskeavdelingen,
Vi elsker dette stedet. her kommer mange utlandinger og greske familier hele sommeren. De samarbeider med franskeungdomsprganiasjoner, og har hele tiden grupper av fransk ungdom. Må kan gå på\turer i området, kjøre til Falassarna,Elafonissi, Balos og alle de vakre landsbyene i området. Anbefales!!!!

enkelt campingkjøkken for alle,

tavernaen har også mye besøk av lokalbefolkningen.

Nopigia er stenete, med utrolig flotte og veldig spesielle stenformasjoner. Et yndet sted for fisking, dykking, bading og fricamping. Det finnes noen små strender utover langs kysten, og det går en sti helt fram til Ravdoha.
Veien utover langs Rodopou,

Gro Jack bader,

mye fugl herute også,
en liten strand med kirke og fiskebåter,

vakker natur,

fine badesteder,


familier på tur med stoler og grill,
den lille kirken,

og spennende fjellformasjoner.

Jeg anbefaler dette stedet med sitt stenteater,bygget inn i naturen av ungdom fra hele Europa inne på et sommerleir området som tilhører Det Ortodokse Akademiet i Kolimbari. Dette området tilhører Kolimbari.
Teateret er i bruk hele sommeren, med konserter, teater og mer og lokalbefolkningen er ivrige deltagere. Mange kommer også fra Hania.
Det spennende stenteateret i Nopigia,

bygd inn i naturen.
Ved siden av campingen ligger den koselige Angali som har enkel mat og drikke. Den drives av vår tidligere postmann med sin lærerkjæreste. De får hjelp av barna sine og dette er en oase i grønt.
Koselig spisested,

kafeen,

sofaer laget av gamle paller,


hengekøyer og fin utsikt til sjøen.
Nopigia har ellers flere fisketavernaer og en annen kafe.Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.