Flere lokalnyheter.

Hei igjen på denne flotte nesten vindstille søndagen her på Kreta.En fetter av meg er her på besøk ,og klaget på tirsdag over for mye vind, så da fikk vi skrudd av vinden. Bare så du ikke tror det er av andre grunner det har sluttet å blåse!! Ok, hvis det blåser klager "alle" på for mye vind, når det slutter å blåse blir det fort for varmt... Ikke greit nei, litt vind er ok,men ikke FOR mye heller!!
Stengingen av marinebasen ved Marathi.


Begynte med demonstrasjon i byen.
Noen som har kjent på varmen er alle de som tok alvor av deres redsel for og motstand mot den rensingen av Syrias kjemiske våpen som er i gang på et amerikansk marinefartøy vest for Kreta. Det hele startet med en demonstrasjon i byens gater lørdag morgen, etterpå dro det hundretalls folk, turister og innbyggere fra hele Kreta opp til natos marine base ved Marathi.Her holdt de ut på tross av sterk varme og lite skygge.De er der enda, de stenger veien ned til basen for militære og politi kjøretøy, men lar andre gjennom. De har konserter og taler og mange har overnattet i telt.Det ventes flere i dag,og sannsynligvis avslutter de det hele på mandag.
Andre nyheter: En hest med vogn falt i vannet ved moskeen på fredag. Min søster Gro og en annen venn har lagt ut bilder av redningen av hest og vogn. Det foregikk visstnok ikke med dramatikk, hesten forholdt seg rolig, politi og brannvesen var innvolvert og alt gikk bra.
Hesten svømmer ved hjelp av eieren,
blir hjulpet inn i båthavna,

og kommer seg opp innerst ved seilforeningen.
og så fikk de vogna opp med kran.Vi fikk besøk av en flåte som var rodd fra Kithira en øy nordvest for Hania. den er bygget som en minoisk flåte, og de rodde den på 48 timer.De ankom lørdag morgen,og rodde tilbake tidlig i dag. det er ti roere ombord, fire fra Kithira, en fra Athen,og resten australere og britter!!!
Her kommer de roende,

alle roerne,

Jeg var nede å fotograferte,

fin flåte.
Artig og spennnende synes jeg som er så glad i alt som har med historie å gjøre. Den la til rett ved den minoiske båten som er til utstilling i en av de ventianske skipsverftene. Kikk innom å se på den. Den ble bygget og rodd til Aten i 2004,i forbindelse med Olymiaden i Aten.
Den minoiske båten fra Olympiaden,

her er "museet".
Fredag er dagen da byvandringen foregår. Vi var tolv på fredag, ny rekord!! Det var en fin tur, med hyggelige interresterte folk. Vi hadde tre dansker med for første gang,og det gikk greit.Har hatt med svenske Stina tidligere.Wenche og Ole, Margrethe og Øyvind, Lisbeth og fetter Bjørn,mor og sønn Tone og Jesper og danskene, Susan,Henrik og Celina. Jeg har kommunistert med Susan,Wenche og Tone på facebook i forbindelse med bloggen,og det er alltid veldig hyggelig å treffe folk som jeg har "pratet" med ,og som leser bloggen. Hyggelig med litt yngre deltagere,og vi satte oss som vanlig i Koum Kapi til slutt. Jeg går denne fredagen, før jeg flyr opp til Oslo samme natt. Så nå skriver jeg blogg denne uka,og så tar jeg ferie. Ferie fra alt, undervisning,byvandrineger og blogg.
Hele gjengen samlet med havna i bakgrunnen,

vi gikk forbi en som matet katter,

ovenfor Talos plassen,flott utsikt og spennende gammelt fort,

vi strever oss nedover trappene ved Arsenalet.
Vi snakkes på tirsdag!Ha en strålende dag og uke.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.