Nytt fra valget og et besøk på Venizelos gravene.

Ja,så er EU valget over, og kommunevalget endelig avgjort i alle landets kommuner.Her i byen fikk vi en ny ordfører Tasos Vamvokas ,som stilte som uavhengig. det blir spennende å se hva han kan gjøre med de begrensede midler kommunekassa har i disse tider.
Tassos Vamvokas får en klem av en tilhenger.

Lykkelige tilhengere etter at seieren var klar.
På landsbasis gikk de regjerende partiene ND,Pasok kraftig tilbake ,mens ny-nazistene Gyllent Daggry Hrisi Avgi, gikk voldsomt fram. I EU valget fikk de tre plasser i EU parlamentet ,hvor de kan hygge seg med sine partifeller i Europas populistiske partier fra Frankrike,Danmark og Østerike. De som stemte på dem her i landet stemte på et parti hvor lederen og parlamentsmedlemmer sitter i fengsel med dommer for vold. Det er noe som ikke stemmer her...... Krise og fascisme går de hånd i hånd? Det nokså moderate venstre partiet Siriza fikk flest stemmer og sender for første gang seks av sine til Europa parlamentet, nytt og spennende. Generelt kan man si at hele Europa stemte mot Merkel og hennes likesinnede politikk,men hva resultatet blir,det vet ingen.
Ikke så populær politikk.

Sirizas leder hilser på presidenten etter et vellykket valg.
 Tenkte jeg skulle ta deg med på en liten tur opp til Venizelos gravene og kafeen Koukouvagia oppe i åsen over byen. Når du kjører mot flyplassen,kjører du til venstre ved rundkjøringen oppe på toppen hvor veien går mot Stavros og Kounoupidiana, tar du helt til venstre mot Venizelos Tombs. Her er det en parkeringsplass. Parker og gå inn på området.
Inne på plassen,

parken rundt kriken

velholdt og populær for bryllupfotografering.
Her ligger den store statsmannen Elfterios Venizelos landets første statsminister fra 1910-1915. Han var fra Hania nærmere bestemt Mournies og spilte en viktig rolle i kampen for frihet fra det Ottomanske styre på slutten av 1800.
Som statsminister

Under frihetskampen.
Her ligger også sønnen hans Sofoklis begravet. Han ble en viktig politiker også,men på ingen måte like viktig og populær som sin far.
Sofoklis som statsminister.
Høyt oppe over byen ligger graven hans,

Det greske flagget vaier

og sønnens grav.
Her oppefra ser du hele byen,strendene,sjøen området rundt og fjellene.Flott utsikt og nydelige omgivelser.
Byen for dine føtter.fjellene i det fjerne


en av byens mest populære kirker for sommerbryllup.
Til minne om frihetskampen.


Hvis du ikke tar inn til gravene og parkeringen der,kommer du fram til kafeen Koukouvagia før veien svinger videre ned mot byen og Halepa. Denne kafeen har en flott utsikt mot byen,og noen av byens beste kaker. Sitronpai,saftig sjokoladekake, eller andre kaloribomber av noen kaker. Husk at du like godt kan bestille en for to personer,de er gedigne og veldig mettende,og man får uansett alltid utdelt teskjeer til alle ved bordet.
 Fin kafe med flott utsikt,

med veldig populære kaker

og flott solnedgang.
Et besøk ved solnedgang her, er en opplevelse. Hvis du vil kombinere begge dele er det en fin ting å gjøre på slutten av en dag ved strendene på Akrotiri, Kalathas,Stavros,Marathi eller Seitan Limani. Eller du har vært på en tur til klosterene Agia Triada Gouverneto og Katholikos.Du kan lese om dette i innleggene fra 12.og 13.2.Akrotiri er full av flotte steder og dette er en fin stopp på vei hjem.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nytt fra Hania

Nyheter

Hverdag i byen.

Rapport fra siste uke.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Søndagstur rundt Maleme

Tur til Halepa

På tur med Erasmus-program

17. november og dens historie og sanger.