Travle dager

 September på Kreta altså!! Her er det fullt av folk om dagen, glade ferierende og tydeligvis høstferie i allefall i Danmark og flere europeiske land, en god del skolebarn på ferie. Jeg ser det her ute og på bussen til og fra byen. Neste uke blir det andre språk å høre og i oktober kommer de norske skolebarna på ferie til Kreta. 

Jeg hadde den glede å ta med meg tre av fem risørdamer til Gamlebyen på tirsdag. Marit, Mai og Elisabeth ble med en runde opp på høyden, på bymuren og ned i den venetianske bydelen med Theotokopoulougata οδός Θεοτοκοπούλου.

 



















Etter en runde i havna og gjennom Kastelli Καστέλλι høyden med utgravningene, før vi endte opp på torget i Splantzia hvor vi spiste lokal mat. 


















Fin tur, god mat i hyggelige omgivelser til slutt!! Alltid like hyggelig å vise fram byen vet du. Vise fram de stedene folk ikke finner selv og dele litt kunnskap med andre. Savner jo byvandringene da.

Men mange som var med på byvandringer, Halepa-turer og Almirida-turer, dukker nå opp i Maleme for andre gang! Som Synne og Marion i forrige uke, og Inger og Wenche i går. Egentlig var de tre, men den tredje venninnen var ikke helt i form og ble igjen hjemme hos meg. Sist vi gikk her ute var vi på den tyske krigsminneslunden, og de ville så gjerne prøve noe nytt og vi tok runden om Xamodouhori, Ξαμοδουχώρι, men litt annen rute enn jeg gikk på mandag og i forrige uke. Det er jo fordelen her ute, det går så mange veier gjennom olivenlundene. Her er noen bilder fra kveldens tur:



godt med bjørnebær,

minnesstein over falne for fedrelandet fra landsbyen, 







 





























Vel nede i Maleme igjen, fant vi Anne Elisabeth som hadde slappet av i gården med en god bok og alle kattene våre! 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.