Nyheter



Det er søndag og jeg er i byen. I dag har jeg gått en runde i Gamlebyen og det var veldig mye folk ute, både lokale på søndagstur på kafe, og turister.
 




 Vi har hatt varierende vær denne uken, med både sol og regn. Temperaturen sank fort da regnværet kom og stiger langsomt igjen. Vinden snur hele tiden og det kan være litt kjølig tidlig på morgenen, i skyggen og om kvelden. Det er meldt varmere utover uken, så vi får se. Turismen er på topp, høstferier i mange land.

Som dere sikkert har fått med dere, ble reiseselskapet Detur  kjøpt opp av nye eiere denne uken og det berørte mange dansker og svensker her og hotellene som ble leid av dem. Sikkert også norske, men jeg vet ikke dette sikkert. Folk fikk beskjed om at de måtte ut av rommene og betale selv for oppholdet, siden Detur ikke har betalt for oppholdet deres. Et hotell i Kissamos sendte gjestene over til et annet Detur hotell som tok i mot dem, mot betaling. Noen danske gjester i Agia Marina fikk beskjed om at de kan bli på hotellet hvis de betler for oppholdet og at hjemreisen går som normalt. Hotellene får ikke betalt resten av sesongen, en tre-fire uker, og det er jo ikke bare lett. Alle som hadde booket tur med dem, fikk beskjed om at reisen er avlyst. Der ser man hvor usikkert det kan være å reise på ferie! Vi hadde covid, flystreiker og det har vært flere konkurser i det siste. Håper det blir mer sikkert i 2023.


Arbeidene på markedshallen Agora pågår for fullt. I disse dager styrker de bygget innenfra og gjør det jordskjelvssikkert og sterkere generelt. Hallen ble ferdig i 1913 og det var jo på tide at den ble pusset opp og restaurert. I øyeblikket ser det ut som arkeologiske ruiner, men altså den ferdige hallen skal ligne akkurat på den gamle , som er fredet. Disse bildene tok jeg i dag, riktignok utenfra: 




De har funnet restene av den gamle venetianske bymuren mens de graver og det er meningen at den skal 

vises fram når arbeidet er ferdig og Agora åpner igjen. Det blir spennende å se hva som skjer.

Nå om dagen plukkes det druer til vinlaging over alt i Hellas, men siden det meste blir levert til vingårder som lager vinen, er den gamle måten med druetråkking nesten ikke i bruk lenger. I Souda har de en forening som passer på det tradisjonelle med et eget hus, og de arrangerte druetråkking for hele familien. Her ser dere bilder fra arrangementet:





Ellers er det stille på covid-fronten. Det er lite smitte i øyeblikket og det er ikke påkrevet at man bruker munnbind, utenom hos lege eller på sykehuset. Det står ofte skilter om at masker er påbudt f.eks. på bussen, de har bare ikke tatt dem ned i tilfelle det blir påbudt igjen. Noen bruker munnbind, enten er de selv syke, eller redde for å bli smittet. Det er jo ikke forbudt å bruke! 

Ha en god uke og en god søndag videre. 


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Hippiene på Matala stranda.

Kathara Deftera i Nea Hora

Rapport fra Maleme

Siste dagene i februar.

Småprat

Nyheter

Elefterna- Margarites

Tur rundt Kamisiana

Nyheter

Søndagstur med Platanias kommune.