Søndagstur rundt Maleme

 


Etter mange dager med dårlig vær, regn og mye vind, har vi hatt to flotte dager etter hverandre. Temperaturen stiger til 17-18 grader utover dagen, men det blir kjølig med en gang solen går ned. Det beste været for en fin tur. Wibeke og Rannveig kom ut med bussen og så gikk vi av gårde. Jeg hadde tenkt at vi skulle gå på asfaltvei og holde oss unna vann og gjørme så mye som mulig. Jeg fikk min første 2022 tur i går, men det har regnet så mye i det siste, så det var mye vanndammer å komme seg forbi.
















Vi gikk opp til nabolandsbyen Kodomariii, Κοντομαρί, og besøkte minnesmerket fra 2.juni 1941 da nazistene henrettet alle mannlige innbyggere i landsbyen som en reaksjon på at de lokale hadde vært med å drepe soldater som falt ned i fallskjermer i mai 41.








appelsintrær overalt,

Så gikk vi videre oppover med en flott utsikt bak oss av sjøen, og til høyre av området rundt med alle landsbyene liggende rundt om.















Vi gikk gjennom Xirokaambi, Ξυροκάμπι,  (landsbyen er så liten at du er ute av den før du rekker å blunke),og satte oss for en lunsjpause i den fine lille parken utenfor landsbyen. 


Her spiste vi medbragt niste og te og plukket bær fra jordbærtrærne som vokser der. En sjeldenhet, men de vokser vilt på Kreta. En nydelig rasekatt kom og hilste på oss. Ved parken ligger landsbyens to kirker side om side med kirkegård.





vi plukker søte bær, de heter koumara på gresk,



Vi tuslet nedover mot landsbyen Kilada, Κοιλάδα, en stille liten landsby i det grønne. Over alt møtte vi på folk og vi så både pickuper med olivensekker og utstyr etter endt plukking.














Den siste delen av turen gikk gjennom landsbyene Kipaarissos Κυπάρισσος og Xamodouhooori Ξαμοδουχόρι før vi tok den litt gjørmete dalen ned til Maleme og Uglehuset. 



















En deilig tur gjennom mange små og store landsbyer med utsikt mot sjøen, fjellene og de endeløse olivenlundene. Vi gikk ca. 10 kilometer men på fin vei og ikke for mye oppoverbakker. Sist gang vi tre jeg nesten samme turen, bare motsatt vei og med flere, var for nesten 2 år siden:







https://audoymyr.blogspot.com/2020/02/sndagstur-med-norske-damer.html

Rannveig og Wibeke hører til den gruppen mennesker som velger Kreta om vinteren i stedet for sommeren. Mange har  helsegrunner til å oppholde seg her på vinterhalvåret, andre synes det er bra å slippe unna snø, kulde og glatte veier. Det at solen varmer i januar er jo deilig da! Men når det er surt og kaldt her, da kjennes det kaldt.  

Kommentarer

  1. Godt nytt år 🎉Takk for flotte blogginnlegg gjennom 2021. Det gledes til 2022.😊

    SvarSlett
  2. Godt nytt år og takk for flotte bilder og beskrivelse av en sikkert fin tur

    SvarSlett
  3. Takk for fin fortelling frå turen. Fint å sjå at det er varmt og fruktsomt, jordbær og appelsiner i januar og 17-18 grader pluss. Oslo ligger nå på et par minus. Godt nytt år!

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Siste dagene i mars

Småprat

Spilia

Nyheter

Kathara Deftera i Nea Hora

Hippiene på Matala stranda.

25. mars Hellas nasjonaldag

Imbros ravinen

Det greske alfabetet.

25.mars gresk nasjonaldag