Portforbud

Trist syn i byen, politiet kontrollerer biler,
Triste nyheter, men kanskje bra. Vi har fått portforbud her som i mange andre naboland. Et ord jeg aldri trodde jeg skulle bruke her i bloggen fra Kreta!
Det vil si at vi MÅ holde oss hjemme. Hvis vi vil, eller må ut, kan vi sende en sms til 13033 hvor vi skriver et tall fra 1-6 som beskriver ærendet vårt, navn og adresse. Er man i arbeid, får man et skjema fylt ut av arbeidsgiver som man må vise ved kontroll. Det finnes også skjemaer man kan laste ned og printe ut, eller skrive selv, hvorfor man går ut, med navn og adresse. Man kan få en bot på 150 euro, hvis man kjører rundt eller er ute uten god grunn.
Skremmende og helt uvirkelig!
I følge myndighetene er gode grunner til å gå ut : Til og fra jobb, besøk hos lege, bank, apotek, for å handle inn eller gå en liten tur to og to, med eller uten hund, kjøres det bil, bare to i bilen.  Det regnes som nødvendig at folk kan bevege seg ute litt. Jeg var ute i Koum Kapi med Jack:
Nesten ingen ute,

tomt på kafeene,

lite liv å se,

ingen barn i parken,

Vi møtte noen andre turgåere og hundeeiere.
På torget sitter det noen på benkene, men ikke mange.
Ingen har noen sinne opplevd noe lignende her i landet, og det gir kuldegysninger. Hvorfor dette forbudet?
Som i alle land, hører ikke alle på råd fra myndighetene, men følger sine egne veier og går i mot karantener og anmodninger. Som før nevnt, reiste mange til øyene og landsbyer og derfor må vi nå alle være i ufrivillig karantene hjemme hos oss selv. Foreløpig fram til 6. april, foreløpig betyr kanskje mye lenger, ingen vet. Myndighetene ser på forholdene i Italia og Spania og vet at helsevesenet ikke vil holde en bølge med syke som trenger pleie.
Spørsmålet er om dette kommer til å hjelpe, vil det redde landet? Er det bedre som de gjør i Sverige eller Stor-Britannia? Ingen kan vel svare 100% sikkert på dette spørsmålet.
Alle hoteller er stengt fra i dag morges, det er tydelig at de planla noe sånt, i tilfelle. De stakkarene som ikke kom seg ut av landet sitter nå mer eller mindre fast.
hotell Kriti er stengt,
Det vi reagerer på er å få beskjed på søndag kveld om at det er portforbud fra i morgen tidlig klokken 06. Altfor kort tid spør du meg, men, men. Jeg pakket sammen sakene mine, tømte kjøleskapet og Jorgos kjørte oss hjem. Vi fikk oss en koselig tur i det grønne før vi dro til byen:


Kommer til å savne Maleme veldig.


Nå får vi være sammen alle sammen under samme tak, både dyr og mennesker. Her i nabolaget har vi det bra, vi kan være utenfor huset, i gården eller på gatehjørnet og vi har sjøen nærme. Vi prater med hverandre i gata, eller i døråpningene. Jeg tenker på alle dem som bor i storbyer i leiligheter med trange balkonger og ingen å leve sammen med. Ensomhet og psykiske problemer gjør jo situasjonen uholdbar for veldig mange. Det er vanskelig for et folk som det greske å skulle være hjemme, være inne, ikke treffe venner og familie, gå på kafe, taverna, spille tavli og drikke kaffe sammen.
Ingen skal i hvert fall si i ettertid at Hellas ikke tok beslutninger tidlig, tiden vil vise om de var nok og riktige.
Som i en film, i en krig, men fienden er en virus. God uke uansett........
det blomstrer i gården,Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Koronaoppdatering

Nyheter

Nyheter

Hverdag i byen.

Bryllupsplanlegger for norsk bryllup i Hania på 90-tallet

Tur til Agii Apostoli

Søndagstur rundt Maleme

Rapport fra siste uke.

Tur til Halepa

17. november og dens historie og sanger.