Siste dagene i februar.


1. mars i dag og våren er offisielt kommet til Kreta. Vi har varm vind fra Afrika med Sahara sand, klamt vær og torden. Det begynner å blomstre og dagene blir lengre. 



Jeg holder til i Maleme nå som de unge ( datter med sønn og mann), har overtatt huset i byen for tiden. Jeg nyter turene i naturen, å bade på stranda og gå der med hundene og turen inn til byen går fort. Vi går fine turer og ellers koser vi oss i stuen. Lille Zouzou er den yngste i huset nå, og er trygg sammen med Cookie. 




















Jeg hadde tannlegetime i går morges og overnattet i byen fra onsdag til torsdag. Det var koselig å være sammen med lille Alex, han nærmer seg 3 måneder nå og smiler til oss. Han er lengre våken og følger med på alt som skjer. Michelle hadde yoga og jeg passet gullgutten. Tone kom innom for å ta farvel før hun skulle dra tilbake til Norge, Katerina kom også, og vi koste oss. 

Etter tannlegen gikk Michelle på yoga igjen, men da sov han hele tiden!




Etterpå gikk vi tur i byen og mange ville kikke på babyen, men han sov.

Det graves i sentrum og det er fullstendig kaos hver dag nå. De legger strømkablene under jorden og det blir jo fint da, når de bare blir ferdige.


Det vrimler av amerikanske soldater igjen, de samme båtene kommer innom i Souda og de blir kjørt til byen i busser og er overalt. Andre båter som kommer hit er fulle av immigranter. Det har vært en bølge av båter som kommer overfylte til Gavdos og Paliohora. De blir sendt til Aten og deretter videre enten tilbake til hjemlandet, eller til flyktningsentere, stakkars mennesker.

Καλό μήνα,καλό Σαββατοκυριακό και καλή άνοιξη. God måned, god helg og god vår som man hilser hverandre med i Hellas den 1. mars! Jeg vet at det blir en stund til våren kommer for godt til Nord- Europa, men mars hører jo til våren.


Kommentarer

Legg inn en kommentar

Populære innlegg fra denne bloggen

Hjemme igjen.

Nyheter

Siste dagene i mars

Spilia

Aprilsøndag i havna

Nyheter

Imbros ravinen

Småprat

Hippiene på Matala stranda.

Det greske alfabetet.